Megosztás:

Speed követi Montoyát a NASCAR-ba

A Toro Rosso egykori pilótája, Scott Speed lesz a második F1-et is megjárt versenyző, aki állandó résztvevőként szerepelhet az amerikai NASCAR Sprint Cup szériában.

Az amerikai nemzetiségű versenyző, aki a 2007-es szezon közepén hagyta el a Red Bull fiókcsapatát, miután komoly feszültség volt közte és a vezetőség között, jövőre teljes állású versenyzőként vehet majd részt a NASCAR legmagasabb kategóriájában.

A Red Bull már korábban versenyzői ülést ajánlott Speednek az amerikai szériában, ám az érintett azt akkor visszautasította, és kisebb kategóriákban próbált szerencsét.

Az egykori F1-es versenyző viszont részt vett a Sprint Cup idei utolsó öt futamán, és remekül teljesített. Legjobb eredményét a Homestead-Miami Speedway-en érte el, ahol a 16. helyen végzett.

Jövőre tehát két egykori Forma-1-es versenyző is lesz a NASCAR mezőnyében, hiszen a Williams és a McLaren egykori sztárja, Juan Pablo Montoya már két éve jelen van a szériában, ahol már meg is szerezte első futamgyőzelmét.

Korábban az 1997-es F1-es világbajnok, Jacques Villeneuve is tett egy próbát a NASCAR-ban, ám végül nem kapott teljes állású versenyzői ülést, ugyanis nem volt mögötte elég szponzor.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Renault csapatvezetője, Flavio Briatore elmondta, nem alkalmazná a MotoGP többszörös...