Megosztás:

„Ha Kubica a Hungaroringen versenyképes, akkor bárhol”

Eddig Kubica teljesítette a legtöbb kört a második tesztnapon.
Eddig Kubica teljesítette a legtöbb kört a második tesztnapon. © Renault Sport F1 Team

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a Hungaroring az egyik legnehezebb pálya a versenynaptárban, ezért ha Kubica képes lesz véghezvinni a tesztprogramot, akkor bármely más helyszínen megállná a helyét.

Lewis Hamilton korábban már nyilatkozott Kubica tesztlehetőségével kapcsolatban, és elmondta, jó lehetőségnek tartja, és szurkol a lengyel pilótának, hogy visszatérhessen az F1 mezőnyébe.

Hamilton mellett Christian Horner is kifejtette véleményét – szerinte amennyiben Kubica a Hungaroringen fizikailag képes lesz teljesíteni a tesztet, úgy a legnagyobb akadály elgördül előle, és esélye lehet visszatérni a királykategóriába.

„A magyarországi az egyik legnehezebb versenypálya. Ha itt tud vezetni, akkor mindenhol tud. Úgy tűnik, hogy nagyon elkötelezett, és meggyőződése, hogy visszajönne” – nyilatkozta Horner.

Max Verstappen még kisgyerek volt, amikor Robert Kubica utoljára versenyzett az F1-ben, azonban a holland elmondta, sokat hallott róla, és szívesen versenyezne ellene.

„Azt hiszem, minden versenyző csak jót kíván neki. Néhány kört megtenni teljesen más dolog, mint hetvenet, és csak Robert tudja majd megítélni a helyzetet a tesztet követően.”

„Szeretnénk segíteni Robertet a visszaúton, és talán ki is nyitunk neki egy ajtót... Ebben nincs több” – nyilatkozta a csapat egyik meg nem nevezett tagja, utalva arra, hogy a sikeres tesztet követően sem biztos, hogy Kubica 2018-ban náluk versenyez majd.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Komoly veszélybe kerülhet Pascal Wehrlein ülése a Sauber Forma-1-es csapatánál azok után, hogy a...

Hozzászólások

( komment)