Megosztás:

„Hamilton tiszteletlen és mindig az útban van”

Hamiltonra mostanában több panasz is érkezett feltartás miatt.
Hamiltonra mostanában több panasz is érkezett feltartás miatt. © Mercedes AMG Petronas Motorsport

Versenyzőtársa kiakadt Lewis Hamiltonra a Magyar Nagydíj pénteki edzésnapját követően: „tiszteletlen” és „mindig az útban van” – állítja Kevin Magnussen, a Haas pilótája.

Magnussennek nem volt szerencséje a pénteki edzésnapon a Hungaroringen, miután az első gyakorláson Antonio Giovinazzi, a Haas tesztpilótája ült autójába, és balszerencséjére össze is törte azt.

Éppen ezért a csapatnak rengeteg időbe telt, amíg meg tudták szerelni a versenygépet, így Magnussen a második szabadedzésen is csak 11 kört tudott megtenni. Amikor a dán pilóta a tréning utolsó fél órájában pályára hajtott, Lewis Hamilton feltartotta őt – nemtetszésének csapatrádión adott hangot: „Lewis mit csinál?” – kérdezte.

A pénteki sajtótájékoztatón Magnussent megkérdezték az esetről, és a Haas-pilóta természetesen nem rejtette véka alá a véleményét: „Senki nincs előtte, és mégis úgy dönt, hogy iszonyatosan lassan megy az utolsó szektorban, amikor én egy jó körön vagyok.”

„Szükségtelen, hogy ennyire lassan menjen ott, amikor nincs senki előtte. Mindig útban van, szóval ez nem újdonság. Négy kört tettem meg, és sikerült az utamba állnia” – bosszankodott Magnussen.

Nem ez az első eset, hogy Hamilton konfliktusba keveredik a Haas-versenyzőkkel a pályán, a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjon ugyanis Romain Grosjean érezte úgy, hogy a brit feltartotta őt. A Mercedes-pilóta végül megúszta büntetés nélkül – Grosjean szerint jogtalanul.

Magnussen is panaszkodott már korábban hasonló eset miatt – a kérdésre, említette-e a problémát Hamiltonnak valamikor, így válaszolt: „Nem igazán beszélek vele. Mit mondhatnék? Nem én vezetem az autóját. Néhány versenyzőt egyszerűen nem érdekli. Ugyanaz lenne a helyzet, ha majd egyszer egy jó körön lesz az időmérőn… Akkor majd engem sem fog érdekelni. Meglátjuk. Nincs semmi szabálytalan abban, amit csinál, egyszerűen tiszteletlenség.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Van egy Forma-1-témájú fotód, amit Te készítettél? Szeretnél vele értékes nyereményeket...

Hozzászólások

( komment)