Megosztás:

„Nem esett jól a Red Bull-vezetőség támadása”

Sainz szerint nem volt semmi rossz abban, amit Ausztriában nyilatkozott.
Sainz szerint nem volt semmi rossz abban, amit Ausztriában nyilatkozott. © Scuderia Toro Rosso

Carlos Sainz, a Toro Rosso versenyzője egyáltalán nem volt boldog attól, hogy a Red Bull vezetősége támadta őt, amiért nyilvánosan elmondta a jövőjével kapcsolatos terveit.

Sainz az Osztrák Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón fejtette ki, hogy szeretne előrelépni F1-es karrierjében, és célja, hogy a következő szezonban már jobb eredményekért küzdhessen. A fiatal pilóta úgy fogalmazott, nem szeretne egy negyedik szezont is eltölteni jelenlegi csapatánál.

A sajtótájékoztatót követően a Red Bull vezetősége nemtetszését fejezte ki Sainz szavaival kapcsolatban, Dr. Helmut Marko azt üzente a pilótának, hogy „ne harapjon abba a kézbe, amely enni ad neki”.

„Megvan a véleményem, amit az adott pillanatban kimondtam” – emlékszik vissza Sainz. „Talán használhattam volna más szavakat is.”

„Nem igazán élveztem, amikor Helmut [Marko] és Christian [Horner] nekem esett, de néha megtörténik az ilyen egy F1-es karrierben.”

Sainz hozzátette, csak azt próbálta kifejezni, hogy szeretne előrelépni karrierjében, és elsődleges célja az, hogy ezt a Red Bullnál tegye meg, ám már nem akar tovább magyarázkodni nyilatkozata miatt.

„Részemről ez semmi más nem volt, mint puszta ambíció, és néha ennek hevében mondunk dolgokat” – véli a Toro Rosso-pilóta. „De ez vagyok én. Vannak céljaim. Szóval túl kell lépnünk már ezen – lapozzunk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Sebastian Vettel és a Ferrari győzelmével zárul a 2017-es Magyar Nagydíj, az olasz istálló...

Hozzászólások

( komment)