2013 után is maradna a Pirelli - F1VILÁG.HU

2013 után is maradna a Pirelli

HIRDETÉS

2013 után is ellátná abroncsaival a Forma-1 mezőnyét a Pirelli – árulta el az olasz vállalat motorsport-főnöke, Paul Hembery, aki szerint az eurozóna krízise sem befolyásolhatja jövőt érintő döntéseiket.


2013 után is ellátná abroncsaival a Forma-1 mezőnyét a Pirelli – árulta el az olasz vállalat motorsport-főnöke, Paul Hembery, aki szerint az eurozóna krízise sem befolyásolhatja jövőt érintő döntéseiket.

A Pirelli 2011 óta szállít ismét gumikat a királykategória mezőnyének, közbenjárásának köszönhetően pedig az izgalmak azóta csak fokozódtak a Forma-1-ben.

A cég F1-es szerződése azonban 2013 végén lejár, és legkésőbb jövő júniusig döntést kell hozni arról, hogy folytatódik-e az együttműködés.

„Jelenlegi kontraktusunk a 2013-as év végéig szól, de mi mindig is közepesen hosszú távra terveztünk a Forma-1-gyel” – mondta Paul Hembery.

„A 2014-es szezonra vonatkozó döntést jövő júniusig meg kell hoznunk. Ha a sport azt akarja, hogy maradjunk, és az aktuális gazdasági körülményeket figyelembe véve meg tudjuk győzni az igazgatótanácsot a folytatásról, akkor szándékunkban áll folytatni, amit elkezdtünk.”

A szakember hozzátette, nem tart attól, hogy az eurozóna válsága negatív hatással lehet a döntésre.

„Mi egy globális vállalat vagyunk, a világ minden táján van érdekeltségünk, és számos piactól függünk, nemcsak az európaitól. Az F1 egy egyedülálló márka, és számos olyan feltörekvő területtel áll kapcsolatban, melyek fontosak számunkra.”

Hembery elmondta továbbá, örömmel venné, ha a sportág több energiát fektetne abba, hogy felépítse a versenyzők profilját, ezáltal növelve a Forma-1 iránti érdeklődést.

Az elmúlt hetekben tovább fokozódtak azok a vélekedések, melyek szerint az idei év kiszámíthatatlansága többet árt, mint használ a sportnak, a Pirelli motorsport-igazgatója szerint ez nem így van.

Hirdetés

„Arra kértek bennünket, hogy szórakozást nyújtsunk, szórakoztassunk F1-es gumijainkkal, bár nem volt a célunk, hogy mi legyünk azok, akikről a legtöbbet beszélnek a hétvégék során. Továbbra is azt akarjuk, hogy a versenyzők legyenek a show csillagai. Nem könnyű új embereket vonzani, ezért szeretném, ha felépítenénk a saját versenyzőinket, hogy nemzetközi sportcsillagokká váljanak, és személyiségük közelebb kerüljön a rajongókhoz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!