Fotó: Scuderia Ferrari
Hírek

2018/01: A hét legfontosabb F1-es hírei

Véget ért az ünnepi időszak, és bár a Forma-1 mezőnye egy ideig még távol marad a versenypályáktól, téli álomról korántsem beszélhetünk.

Egy csokorba szedtük a 2018-as év első hetének legfontosabb híreit!

Jelentős átszervezések a Ferrarinál

Személyi változások a Ferrarinál, Räikkönen is érintett – F1VILÁG

Jelentős személyi változások történtek a télen a Ferrari Forma-1-es csapatánál, melyek Kimi Räikkönent is érintik a 2018-as szezon kezdete előtt néhány hónappal. A Motorsport.com olasz kiadása szerint ugyanis távozott a csapattól David Greenwood, Kimi Räikkönen mérnöke, mint ahogy Diego Ioverno sem lesz már ott a bokszutca falán az előttünk álló évadban.

Az Aston Martin számára egyelőre vonzóak az új motorszabályok

Több F1-es csapat érdeklődik az Aston Martin motorjai iránt – F1VILÁG

Több Forma-1-es istálló is érdeklődését fejezte ki az Aston Martin iránt, mely 2021-től motorszállítóként is jelen lehet a száguldó cirkuszban. A brit autógyártó 2018-tól a Red Bull Racing névadó támogatója lesz a királykategóriában, és amennyiben elfogadhatónak tartja a következő motoréra szabályait, akár motorgyártóként is csatlakozhat a Forma-1-be.

Alonsónak talán már nem kell annyira aggódnia

A Honda is nagyon fél az idei motorszabályoktól – F1VILÁG

A Honda leköszönő főnöke, Haszegava Juszuke szerint teljesen „észszerűtlen” döntés az, hogy a 2018-as Forma-1-es idényben egy versenyző már csak 3 erőforrást használhat fel büntetlenül. Korábban a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is kifakadt emiatt, elmondása szerint ugyanis már tavaly is küszködtek a csapatok azzal, hogy 4 erőforrással teljesítsék a bajnoki küzdelmeket.

Vettel tudja, nehéz dolga lesz 2018-ban is

Vettel: Ismét jöhet az a fránya utolsó lépés – F1VILÁG

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel pontosan tudja, 2018-ban is az utolsó lépést lesz a legnehezebb megtenni ahhoz, hogy megnyerjék a világbajnoki címet. Bár a Ferrari nagyot lépett előre tavaly, végül nem tudott felülkerekedni az elmúlt években domináló Mercedesen, így az olasz istálló az elmúlt 10 évben nem tudott egyéni világbajnoki címet nyerni, és a …

Marcin Budkowski áprilisban kezd el dolgozni a Renault F1-es projektjén

A Renault elárulta, mit terveznek az FIA volt kulcsemberével – F1VILÁG

Bár januártól állományban van, egyelőre semmiféle Forma-1-gyel kapcsolatos tevékenységet nem lát el a Renault csapatánál a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA) korábban komoly technikai feladatokat végző Marcin Budkowski. A Forma-1 csapatainak körében még tavaly óriási vihart kavart, amikor kiderült, hogy a Renault leszerződtette a neves szakembert, akinek az FIA-nál betöltött pozíciója révén a mezőny valamennyi fejlesztésére …

 

Szólj hozzá!