Verstappen vs. Ocon

2018-ig maradhat a Pirelli a Forma-1-ben

Napokon belül bejelentésre kerülhet, hogy a Pirelli további öt évig egyedüli gumiszállítója lesz a Forma-1-nek, miután az FIA megegyezett az olasz beszállítóval a hétvégi Olasz Nagydíjon.


Napokon belül bejelentésre kerülhet, hogy a Pirelli további öt évig egyedüli gumiszállítója lesz a Forma-1-nek, miután az FIA megegyezett az olasz beszállítóval a hétvégi Olasz Nagydíjon.

Az FIA elnöke, Jean Todt vasárnap délelőtt sikeres megbeszélést folytatott a Pirelli elnökével, Marco Tronchetti Proverával illetve a cég sportigazgatójával, Paul Hembery-vel Monzában, így a szerződés aláírása már csak formalitás, melyre napokon belül sort keríthetnek.

„Folyamatos tárgyalásban állunk az FIA-val” – mondta Hembery. „Délelőtt volt egy megbeszélés az FIA-val, és úgy tűnik, hogy a dolgok jó mederben haladnak. Ennyi, amit most el tudok mondani.”

„Természetesen jogilag még nincs lezárva a dolog, a jogászok folyamatosan dolgoznak rajta, hogy minél előbb véglegesíteni tudjuk a szerződést, de azt gondolom, hogy jó úton járunk, és napokon belül pontot tehetünk a dolog végére.”

A Pirellinek már hetek óta megvan a kereskedelmi szerződése Bernie Eccleston-nal, és a héten az összes csapat támogatását megkapta, ami azt is jelenti, hogy egyedüliként lesz jelen, mint gumiszállító a Forma-1-ben.

Todt korábban elmondta, hogy ha a csapatok és Ecclestone is elégedett az olaszokkal, akkor az FIA készen áll szerződést hosszabbítani a Pirellivel – jóllehet korábban olyan hírek is szárnyra kaptak, melyek szerint a Michelin készen áll visszatérni a királykategóriába.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Ezt tudtad? Így zajlik a mentés az F1-ben!

Ahogy a versenyzés és az autók fejlődtek, úgy növekedett a pilóta körüli védelem – a biztonság, illetve a mentés komplexitása egyaránt, így az F1-es pályákon dolgozó kimentő csapatokon is folyamatosan nő a nyomás. 

Íme a Pirelli első 2019-es gumiválasztásai

Nyilvánosságra hozta a 2019-es Forma-1-es idény első versenyeire szánt gumiválasztásait a száguldó cirkusz abroncsszállítója, a Pirelli. Az olasz gyártó a következő idényre leegyszerűsíti abroncsainak elnevezését:

Friss hírek