2020-ban Dán Nagydíjat rendezhetnek Koppenhágában - F1VILÁG.HU

2020-ban Dán Nagydíjat rendezhetnek Koppenhágában

Fotó: Sahara Force India

2020-ban Forma-1-es versenyt rendezhetnek Dániában! A legfrissebb hírek szerint Koppenhága előrehaladott tárgyalásokat folytat a királykategória vezetőivel.

A Motorsport.com értesülései szerint már azt is tudni lehet, hogy a versenypálya a dán főváros központjában terülne el, sőt, a versenyautók elszáguldanának a parlament előtt is, illetve áthajtanának két hídon.

A korábbi fejlesztési miniszter, Helge Sander nemrég találkozott is a Forma-1 ügyvezetőjével, Chase Carey-vel, valamint kereskedelmi igazgatójával, Sean Bratchesszel, és a Szingapúri Nagydíj helyszínén a részletekről is egyeztettek.

A hírek szerint a versenypálya tervezésében a korábbi Forma-1-es versenyző, Jan Magnussen segédkezett. A terveket egyébként Hermann Tilke készíti, a vonalvezetését pedig úgy jellemezték, hogy a ’bakuihoz hasonló’ pálya épül.

A projektet egyébként a dán kormány, a királyi család, valamint Koppenhága önkormányzata is támogatja, noha a verseny megvalósulásához privát forrásokra lesz szükség.

„Pozitív egyeztetéseket folytattuk a Formula One Managementtel, és az az érzésem, hogy imádnák, ha lenne egy verseny Koppenhágában” – mondta Helge Sander.

A Saxo Bank korábbi tulajdonosa, Lars Seier Christensen azt mondja, a jegyeladásokkal biztosan nem lenne probléma.

„Jelenleg négy olyan versenyző van a mezőnyben, akik az északi országokból származnak [Kevin Magnussen, Marcus Ericsson, Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas], és jelenleg a rajongóiknak Belgiumba, vagy Németországba kell utazniuk, hogy lássák őket versenyezni” – fogalmazott.

„Az északi országok, valamint Észak-Németország számára a koppenhágai egy „hazai” F1-es pálya lenne. Viszont nyilvános és privát befektetőkre is szükségünk lesz.”

Hirdetés

A Dán Nagydíjjal kapcsolatos hírekre reagálva a Forma-1 sajtófelelőse a Motorsport.com-nak így nyilatkozott: „Kaptunk, és kapunk is számos javaslatot a különféle promóterektől, akik szívesen rendeznének Forma-1-es versenyt.”

Dánia egyébként soha nem volt része a Forma-1-es világbajnokságnak, habár 1961-ben és 1962-ben két, világbajnokságon kívüli F1-es versenynek otthont adott. Előbbit Stirling Moss, utóbbit Jack Brabham nyerte.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!