2020-ban Vietnám is F1-es versenyt rendezhet

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
2020-ben Forma-1-es versenyt rendezhetnek Vietnámban – az ezzel kapcsolatos terveket még az idei szezont megelőzően bejelenthetik, miután állítólag eldőlt, hogy a megállapodás már megszületett a versenyrendezők, illetve a Liberty Media között.

2020-ban Forma-1-es versenyt rendezhetnek Vietnámban – az ezzel kapcsolatos terveket még az idei szezont megelőzően bejelenthetik, miután állítólag eldőlt, hogy a megállapodás már megszületett a versenyrendezők, illetve a Liberty Media között.

Úgy tudni, a futamot Vietnám fővárosa, Hanoi közelében rendeznék.

A versenyrendezéssel kapcsolatos egyeztetések gyorsan haladtak a színfalak mögött, a Japán Nagydíjon pedig az a hír járta az F1-es paddockban, hogy már a megállapodás is megszületett a 2020-as verseny kapcsán.

Az F1VILÁG értesülései szerint a hivatalos bejelentésre novemberben kerülhet sor.

Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting még a Japán Nagydíj előtt el is látogatott Hanoiba – a szakembernek nincsenek kétségei afelől, hogy a pálya megfelelően felépül majd.

„Az építkezés nem kezdődött még el, de a helyszínt már kijelölték. A tervezés előrehaladott stádiumban jár, és amennyire én tudom, 2020-ban már versenyt rendeznének. A korábbi tapasztalatok alapján ezzel nem lesz probléma” – mondta Whiting, aki megerősítette azt is, a versenypálya vonalvezetésének egy részét közutakon alakítanák ki.

„Főleg utcákon futna a pálya, de van egy új szekció, amit még nem építettek fel. Van egy nyílt terület, ahol fel fogják építeni majd a bokszutcai épületeket. A pálya egy részét is ott építik.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ecclestone reagált: Tényleg visszavásárolja a Forma-1-et?

Nemrégiben merült fel pletykaként, hogy a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media máris megválna a száguldó cirkusztól – lehetséges vevőként pedig Bernie Ecclestone-t említették. Most megszólalt az F1 egykori teljhatalmú ura is.

Öt F1-es versenyhelyszín szerződése jár le

Öt jelenlegi Forma-1-es versenyhelyszínnek nincs még érvényes szerződése a 2020-as világbajnoki évadra – Mexikó különösen nagy bajban van egy nemrégiben lejárt határidő miatt.

„Drága hibának” tartja a 2019-es változásokat a Red Bull

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint még a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media is elismerné, hogy elsiették a 2019-ben bevezetésre kerülő aerodinamikai szabályokat. A szakember szerint a változtatásoktól nem lesz jobb a versenyzés idén.

Friss hírek