2021-ig biztos a Magyar Nagydíj helye a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

2021-ig biztos a Magyar Nagydíj helye a Forma-1-ben

HIRDETÉS

Bernie Ecclestone elégedett volt a tervekkel, és meghosszabbította a Magyar Nagydíj jelenleg 2016-ban lejáró szerződését, ami azt is jelenti, hogy hazai versenyünk helye 2021-ig biztosítva van a Forma-1-ben.


Bernie Ecclestone elégedett volt a tervekkel, és meghosszabbította a Magyar Nagydíj jelenleg 2016-ban lejáró szerződését, ami azt is jelenti, hogy hazai versenyünk helye 2021-ig biztosítva van a Forma-1-ben.

A Hungaroring Sport Zrt. nemzetközi kapcsolatokért is felelős alelnöke, Gerstl Péter az elmúlt hét végén tárgyalt Bernie Ecclestone-nal Abu-Dzabiban. A megbeszélés az autós Formula 1-es Magyar Nagydíj jövőjét, a jelenleg érvényben lévő, 2016-ig szóló rendezési szerződés meghosszabbítását célozta. A találkozó eredményesen zárult.

A sikeres tárgyalás főbb pontjai:

Bernie Ecclestone biztosította Gerstl Pétert a szerződés meghosszabbításáról a 2017 és 2021 közötti újabb öt esztendőre.

Bernie Ecclestone folytatja az európai versenyszínhelyek csökkentését, csak a tradicionális pályákat szeretné megtartani.

A magyar szerződés meghosszabbítására Bernie Ecclestone által kinyilvánított akarat és szándék azt bizonyítja, hogy Magyarország egy közkedvelt, fontos és tradicionális európai versenyszínhelye az autós Formula 1-es világbajnokságnak.

A Hungaroring tehát 2016 után is izgalmas versenyeket kínál a megújulással – és nemzetközileg elismert szakembergárdájával.

A magyar szerződés meghosszabbítása kapcsán a Hungaroring pályacsíkjának megváltoztatása és teljes újraaszfaltozása a legfontosabb. Ehhez kapcsolódóan az összes bukótér végleges aszfaltozására is sor kerülhet, és folyamatosan modernizálhatják a nézőtéri területet a Hungaroringen. A munkálatok a jövő évi Magyar Nagydíj után kezdődhetnek el.

Még az idén megkezdődik az új Ambulancia felépítése a Hungaroringen.

Hirdetés

A Formula 1 történetében először világbajnokok közreműködnek a Hungaroring nyomvonalának kialakításában!

A pálya új, több előzési pontot nyújtó nyomvonalának kialakításában Bernie Ecclestone személyes közreműködést vállalt, bevonva a tervezésbe Fernando Alonsót, Sebastian Vettelt, Michael Schumachert és Niki Laudát.

A szerződés meghosszabbításához és az ehhez szükséges munkálatok elvégzéséhez a magyar kormány elvi támogatása biztosított. Az autós Formula 1 Magyar Nagydíj a magas jogdíj és az átépítés költségei ellenére is nemzetgazdasági szinten jelentős bevételt jelent a költségvetésnek évről-évre.

Az előzetes tárgyalásoknak megfelelően megkezdődhetnek a Magyar Kormány és Bernie Ecclestone úr további egyeztetései annak érdekében, hogy 2013-ban a Nagydíj meghosszabbítását rögzítő szerződés aláírásra kerülhessen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!