3-4 győztes csapatra lenne szüksége a Forma-1-nek

Canadian F1 Grand Prix - Previews
MONTREAL, QC - JUNE 08: Franz Tost of Scuderia Toro Rosso and Austria during previews for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 8, 2017 in Montreal, Canada. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost azt mondja, véleménye szerint a Forma-1-nek legalább 3-4 győzelemre esélyes csapatnak lenne szüksége ahhoz, hogy jobban ki tudja szolgálni közönségét.

Az elmúlt 3 évben a Mercedes csapata dominált a száguldó cirkuszban, a V6-os turbómotorok bevezetése óta a német istállón kívül csak a Ferrari és a Red Bull tudott versenyt nyerni.

A tulajdonosváltáson átesett Forma-1 új sportigazgatója, Ross Brawn többször kifejtette, mindent megtesznek azért, hogy korlátok közé szorítsák a nagycsapatok költségeit, hogy azok ne kerülhessenek nagy előnybe a kisebb istállókkal szemben.

„Nem szabad elfelejtenünk, hogy a szabályváltozásoknak csak akkor van értelmük, ha javítani tudunk a versenyeken, ha érdekesebbé válnak a futamok” – mondta Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke a Motorsport.com-nak.

„Jobb show-val kell előrukkolnunk. Ez pedig azt jelenti, hogy legalább 3-4 csapatnak kellene harcolnia a vb-címért. Idén jelenleg több nézőt tudunk leültetni a TV-k elé, mert annyira érdekes a harc Hamilton és Vettel között.”

„El tudják képzelni, mi lenne, ha Alonso is ott lenne, és Ricciardo, valamint Verstappen? Fantasztikus lenne! Az emberek ezt akarják látni.”

„Ez kell, hogy a Liberty Media célja legyen. Csökkenteni kell a csapatok közti különbséget, mely most adott a topcsapatok és a Red Bull, illetve a Red Bull és az összes többi csapat között.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél