4 éve hunyt el Jules Bianchi

Jules Bianchi (FRA), test driver, Scuderia Ferrari
13.09.2012. Formula One Young Drivers Test, Day 3, Magny-Cours, France.
- www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Charniaux / XPB Images
Fotó: Scuderia Ferrari
Ma 4 éve, hogy súlyos szuzukai balesetének következében elhunyt a Forma-1 néhai feltörekvő csillaga, Jules Bianchi.

A fiatal francia versenyző a 2014-es Japán Nagydíjon egy másik versenyautó mentésében segédkező munkagépnek csapódott az esős körülmények között.

Bianchi súlyos fejsérüléseket szenvedett a baleset következtében, hónapokig kómában feküdt, végül 2015. július 17-én, a nizzai kórházban hunyt el.

A fiatal versenyző pályafutása ígéretesen indult, majd bekerült a Ferrari tehetségkutató programjába, 2013-ban pedig leszerződtette őt a Marussia F1-es csapata, így bekerülhetett a száguldó cirkuszba. Bianchi a következő évben is a csapanál maradt, a Monacói Nagydíjon pedig megszerezte az istálló, illetve saját maga első Forma-1-es pontjait azzal, hogy a 9. helyen ért célba.

Nem sokkal tragikus balesete előtt a 25 esztendős tehetség arról beszélt, úgy érzi, készen áll arra, hogy a Ferrari versenyzője legyen.

Bianchi szoros barátságot ápolt a Ferrari jelenlegi versenyzőjével, Charles Leclerckel, akinek a keresztapja is volt. A monacói tehetség interjúiban többször elmondta, úgy érzi, barátja álmát váltja valóra azzal, hogy a patinás olasz istállónál versenyezhet.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!