40 millió eurót kérnek a HRT csapatáért - F1VILÁG.HU

40 millió eurót kérnek a HRT csapatáért

HIRDETÉS

Spanyol sajtóértesülések szerint 40 millió euróért értékesíteni Forma-1-es csapatát, a HRT-t a Thesan Capital nevű madridi befektetési társaság.


Spanyol sajtóértesülések szerint 40 millió euróért értékesíteni Forma-1-es csapatát, a HRT-t a Thesan Capital nevű madridi befektetési társaság.

A vállalat a hét elején erősítette meg, hogy új befektetőket keres, és több csoporttal is tárgyalásban áll, akik érdekeltek lehetnek a spanyol kiscsapat felvásárlásában.

A Thesan Capital arra számít, heteken belül eldől az istálló sorsa – az AS című sportlap jelentése szerint a társaság 40 millió euróért értékesíteni az istállót.

Sajtóhírek szerint tragikus a helyzet a kiscsapatnál, jelenleg is zajlik 32 munkavállaló elbocsájtása, és még december első napjai előtt új tulajdonost kell találnia az istállónak, ha el akarja kerülni a csődöt.

Az AS jelentése szerint szörnyű állapotok uralkodnak csapaton belül, a mérnökök már attól tartanak, hogy nem tudják garantálni versenyzőik biztonságát az autókban.

A pletykák szerint ennek jele volt a legutóbbi, abu dhabi versenyhétvégén, hogy Pedro de la Rosa fékhiba miatt csúszott ki a pályáról, csapattársa, Narain Karthikeyan pedig hatalmas balesetet szenvedett, autójának kormányrendszere ugyanis felmondta a szolgálatot.

A HRT állítólag azt is fontolgatta, hogy visszalép a 2012-es bajnokságtól, ám a Concorde Egyezményben vállalt kötelezettségei miatt erre nem kerülhet sor. A csapat most azt reméli, sikerül gyümölcsöző megállapodást kötni kínai tesztpilótájával, Ma Qing Huával.

Az AS úgy tudja, Saul Ruiz de Marcos ügyvezető nemrégiben levelet írt a kínai motorsport szövetségnek, melyben azt taglalta, Ma 2013-ban bemutatkozhat a Forma-1-ben, ha képes 30 millió eurós támogatást biztosítani a HRT-nek.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!