Megosztás:

48 órán belül eldőlhet a McLaren sorsa

A Toro Rosso a McLaren-Renault megállapodás kulcsa.
A Toro Rosso a McLaren-Renault megállapodás kulcsa. © McLaren

A McLaren Forma-1-es csapatánál azt remélik, napokon belül eldől, hogy 2018-ban a Renault erőforrásaival folytathatják-e szereplésüket a világbajnokságon.

A wokingi gárda gőzerővel dolgozik azon, hogy felbontsa érvényben lévő szerződését a Hondával. Az istálló képviselői Monzában a Renault-val egyeztettek, ám ahhoz, hogy a francia gyártó erőforrásait használhassák, arra lenne szükség, hogy a Toro Rosso Honda-motorokra váltson. A Renault ugyanis nem kíván négy csapatot is ellátni motorokkal.

A tárgyalásokból állítólag az FIA és az F1 főnökei is kiveszik a részüket, a hírek szerint pedig jó esély van rá, hogy 48 órán belül a kirakó utolsó darabkája is a helyére kerül.

„Komplikált az ügy, mert nyilván az F1-nek is a legjobbat akarjuk, nemcsak a McLarennek” – mondta Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója.

„Bárhogy is lesz – és ez egy közös munka minden érintett részéről –, mindannyian azon vagyunk, hogy a legjobbat hozzuk ki a helyzetből. De ennél többet nem mondok.”

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown azt mondja, semmi sem biztos még, bár minden arra utal, hogy amennyiben a Toro Rosso és a Honda meg tud állapodni, pontot tudnak tenni az ügy végére.

„Van néhány különböző forgatókönyv” – mondta a szakember.

„Az a forgatókönyv, amire mindenki vár, hogy valami történik ezzel a két féllel. De nem ez az egyetlen.”

Természetesen a korai szerződésbontások miatti kompenzációkról is egyeztetnek a felek, és állítólag Carlos Sainz neve is bekerült a kalapba, a Renault ugyanis szeretné megszerezni magának a spanyol versenyzőt a Toro Rossótól.

Brown hozzátette, bíznak abban, hogy sikerül olyan megoldás találni, mely mindenki számára kedvező lesz.

„Igen, az ideális az lenne, ha mindenki mosolyogna a végén. Szerintem ez lehetséges. A Toro Rossónak meg kellene csinálnia…”

„Volt a hírek szerint egy határidő, de nem tudok erről, nekem nem mondtak semmit róla. De az előttünk álló hétről van szó, szóval minden ezen múlik.”

Eric Boullier hozzátette, a McLarennek már most nagyon késői a döntés.

„Tudnunk kell, mit csinálunk, merre megyünk tovább, mert már égető kérdés a jövő évi autó tervezése.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Vasárnapi, monzai győzelmének köszönhetően átvette a vezetést a bajnoki tabellán Lewis Hamilton...

Hozzászólások

( komment)