5 nap jelentheti a győzelmet a Red Bull számára 2018-ban

Fotó: Red Bull Racing
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 28: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during final practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 28, 2017 in Mexico City, Mexico. (Photo by Clive Mason/Getty Images) Mexican GP 2017

Mindössze 5 nappal nagyot nyerhet 2018-ban a Red Bull Forma-1-es csapata – legalábbis Christian Horner csapatfőnök szerint, aki elárulta, változtatnak eddigi autófejlesztési metódusaikon.

Az osztrák istálló 2017-ben nagyot lépett előre RB13-as modelljével, mely idén 3 futamgyőzelmet is szerzett eddig, a Red Bull pedig így több pontot tudott gyűjteni a Ferrarinál a nyári szünet óta.

A Milton Keynes-i alakulat azonban nagy árat fizetett a gyenge szezonkezdetért – amikor is túl későn jöttek rá arra, hogy a szélcsatornában kapott értékek nem kaptak megerősítést a versenypályán.

Annak érdekében, hogy jövőre ne legyenek hasonló problémák, a Red Bull úgy döntött, szakít eddigi autófejlesztési politikájával, miszerint egészen az utolsó pillanatig dolgozik versenygépén.

Az osztrákok ehelyett 5 nappal előrehozták a határidőt, ami Horner szerint sokat jelenthet 2018-ban.

„Egy kicsit korábbi határidőt tűztünk ki – ami mindössze 5 napot jelent. A tervezés azonban annyira összehangolt, a gyártási ütemek pedig annyira szorosak, hogy ez az 5 nap nagyon értékes lesz abból a szempontból, hogy jó formában kezdjük az évet” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„A célunk az, hogy az első teszten olyan helyzetben legyünk, hogy 100 kört is teljesíteni tudunk.”

Horner azt mondja, mivel komoly szabályváltozások nem lesznek 2018-ban, a csapat át tudja menteni közelmúltbéli remek formáját a következő idényre.

„Eléggé stabilak a szabályok, szóval azok a leckék, melyeket az RB13-assal megtanultunk, hasznosíthatók lesznek az RB14-es esetében is.”

„Természetesen reméljük, hogy a motor terén is javul a teljesítmény és a megbízhatóság a télen, hiszen ez is alapvető fontossággal bír számunkra.”

„Megmutattuk, hogy nagyon versenyképes kasztnink van. Azt gondolom, a magyarországi verseny óta nagyon-nagyon erősek vagyunk. Ha az idén tanultakat hasznosítani tudjuk a jövő évi autó esetében, akkor remélhetőleg jobb formában kezdhetjük majd az évet Melbourne-ben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!