6 éve írtuk: Kubicát helikopterrel szállították kórházba - F1VILÁG.HU

6 éve írtuk: Kubicát helikopterrel szállították kórházba

HIRDETÉS

6 évvel ezelőtt ezen a napon szenvedett súlyos balesetet a korábbi Forma-1-es versenyző, Robert Kubica.


6 évvel ezelőtt ezen a napon szenvedett súlyos balesetet a korábbi Forma-1-es versenyző, Robert Kubica.

A lengyel pilóta a Rally Ronde di Andora elnevezésű versenyen vett részt 2011. február 6-án, ahol a nyitószakaszon hatalmas balesetet szenvedett. A pilótát kritikus állapotban szállították helikopterrel kórházba, jobb keze pedig súlyosan megsérült a bukásban. Kubica szerencsére felépült sérüléseiből, és bár a Forma-1-be nem tért vissza, számos versenyautóval kipróbálta magát azóta.

6 éve írtuk az F1Világon:

Súlyos sérülésekkel nemrégiben kórházba szállították a Renault istálló versenyzőjét, Robert Kubicát – a lengyel pilóta egy raliversenyen szenvedett komoly balesetet.

Kubica a Rally Ronde di Andora elnevezésű versenyen vett részt a hétvégén, ahol médiaértesülések szerint hatalmas balesetet szenvedett a nyitószakaszon.

Meg nem erősített olasz lapértesülések szerint a pilótát kritikus állapotban szállították helikopterrel kórházba, a Motorsport-Total.com úgy tudja, combcsonttöréssel és egyéb sérülésekkel.

A lengyel média mindeközben arról adott tájékoztatást, hogy Kubica csuklója is eltört a balesetben.

A Lotus Renault GP sajtóközleményt adott ki, melyben megerősítették, hogy Kubicát balesete után helikopterrel szállították a Pietra Ligure kórházba. Állapotáról egyelőre nem adtak tájékoztatást, navigátora azonban sértetlenül megúszta a balesetet.

Amennyiben Kubica nem épülne fel a március közepén megrendezésre kerülő szezonnyitó Bahreini Nagydíjra, a Renault nincs híján a tartalékversenyzőkkel, azonban a gárda vezére, Eric Boullier a múlt héten elmondta, hogy Bruno Senna az elsődleges tartalékpilóta.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!