740 millió forintos töréskár a Toro Rossónál

Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya
FORMULA 1 GRAN PREMIO DE ESPAÑA EMIRATES 2018 Brendon Hartley, Toro Rosso, Crash, Spanish Grand Prix 2018
2,3 millió eurónyi, azaz közel 740 millió forintnyi töréskárt kellett elszenvednie a Toro Rosso Forma-1-es csapatának 2018-ban.

2,3 millió eurónyi, azaz közel 740 millió forintnyi töréskárt kellett elszenvednie a Toro Rosso Forma-1-es csapatának 2018-ban.

A Red Bull juniorcsapata a Pierre Gasly – Brendon Hartley versenyzőpárossal vett részt a tavalyi bajnokságban, a szezont végül a 9. helyen zárta az istálló 33 ponttal.

Franz Tost csapatfőnök elárulta, nem volt könnyű évük, voltak ugyanis komoly baleseteik versenyzőiknek, amelyek jelentős anyagi kárral jártak.

„Voltak fénypontjai az idei évnek, és néhány olyan verseny is volt, amik nem alakultak olyan jól” – mondta a szakember az Autosportnak.

„A csúcspontok világosak: Gasly 4. helye Bahreinben, ahol egy igazán erős versenyt futott, és remek versenyt teljesített Monacóban is [6. hely], és Budapesten is 6. lett.”

„A spái is kiváló verseny volt, mert nem számítottunk arra, hogy pontszerző helyen végzünk, de a 9. helyen zártunk, és Mexikóban is 10. lett.”

„De volt sok balesetünk is. 2,3 milliót költöttünk csak a balesetekre. Gasly és [Romain] Grosjean barcelonai balesetében Gasly semmit sem tehetett, és ott volt az [Esteban] Oconnal való ütközés is Franciaországban.”

„Aztán a komoly ütközés [Lance] Stroll-lal és Hartley között Kanadában, majd a silverstone-i eset [ahol Hartley a felfüggesztés hibája miatt nagyot bukott a 3. szabadedzésen].”

„Monzában Brendon Stoffel Vandoorne-nal és Marcus Ericssonnal ütközött. Az autó minden oldalának annyi volt.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!