A bajnoki címre megy rá 2019-ben a Red Bull

Fotó: Red Bull Racing
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 28: Pierre Gasly of France and Red Bull Racing is pushed back into the garage during day two of F1 End of Season Testing at Yas Marina Circuit on November 28, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by James Bearne/Getty Images)
2019-ben a világbajnoki címet tűzi ki célul a Red Bull Forma-1-es csapata, habár az istállónál pontosan tudják, nem lesz zökkenőmentes a Honda-motorokra való átállás.

2019-ben a világbajnoki címet tűzi ki célul a Red Bull Forma-1-es csapata, habár az istállónál pontosan tudják, nem lesz zökkenőmentes a Honda-motorokra való átállás.

Az energiaital-gyárosok a Max Verstappen – Pierre Gasly párossal vágnak neki az idei F1-es bajnokságnak, ráadásul tavaly 12 év után szakítottak motorpartnerükkel, és idén már a Honda erőforrásait használják.

A japán gyártó 2015-ben tért vissza a Forma-1-be a McLaren partnereként, a brit istállóval eltöltött három idénye azonban kiábrándítóan alakult. 2018-ban a Toro Rossót látták el erőforrásokkal, és végre sikerült szemmel látható fejlődést elérni.

A hírek szerint a Honda motorja a szezon végén már csak 30 lóerővel volt gyengébb a Mercedes és a Ferrari erőforrásainál, a gyártónál és a Red Bullnál pedig azt remélik, a téli időszakban ebből sikerül tovább faragni.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója elárulta, komoly céljaik vannak az új szezonra, a teljesítmény pedig jelenleg sokkal fontosabb, mint a megbízhatóság.

„A világbajnoki címet tűztük ki célul 2019-re” – szögezte le a szakember, aki ezzel együtt pontosan tudja, nem fogják tudni három motorral teljesíteni az új szezont.

„5 motorral számolunk az idei szezonra.”

Ez azt jelenti, hogy versenyzői két versenyen várhatóan rajtbüntetést kapnak majd, ezekkel pedig igyekszik majd ügyesen sáfárkodni a Red Bull.

„Ha okosan használjuk ezeket a motorbüntetéseket, a károk minimálisak lesznek. A teljesítmény sokkal fontosabb.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!