A bal első féktárcsa adta meg magát Leclerc autójában

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Fékhiba miatt ütközött neki Brendon Hartley versenyautójának az Alfa Romeo Sauber versenyzője, Charles Leclerc.

A hazai közönsége előtt versenyző Leclerc a futam utolsó szakaszáig jól tartotta magát, ám pár körrel a leintés előtt az alagútból kijövet hátulról beleszállt Hartley Toro Rossójába, így mindketten feladták a futamot.

Az már a visszajátszások alapján is egyértelmű volt, műszaki hiba történt, a stewardok azonban természetesen megvizsgálták az incidenst.

Mivel kiderült, hogy a bal első féktárcsa hibája okozta a balesetet, Leclerc nem kapott büntetést baleset okozásáért.

„4 körrel előtte már éreztem, hogy nagyon hosszan be kell nyomnom a pedált, hogy f ékezzek – elég következetlen volt” – mondta Leclerc.

„Miközben ugyanakkora erőt fejtettem ki rá, néha lassult az autó, máskor nem. Aztán megint lassult, majd megint nem. Nagyon nehéz volt kezelni, és aztán egy ponton egyszer csak feladta.”

Brendon Hartley hozzátette: „Elkövettem egy kis hibát, ami miatt Charles egy kicsit közelebb került hozzám. Azt mondta, fékhiba volt, és bocsánatot kért.”

„Egyáltalán nem láttam, hogy érkezik, nagyon messziről jött, blokkolta a kerekeket, és kiütött a versenyből.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Leclerc több időt érdemelt volna a csapatutasítás előtt

A Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg szerint az a csapatutasítás, amit a Ferrari alkalmazott a hétvégi Kínai Nagydíjon, igazán „kemény” volt Charles Leclerc szempontjából. Véleménye szerint a monacói több időt érdemelt volna.

Rosberg szerint helyesen döntött a Ferrari

A 2016-os év Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg szerint a Ferrari csapata helyes döntést hozott azzal, hogy utasította Charles Leclercet a vasárnapi Kínai Nagydíjon, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt.

Leclerc megbeszélte a Ferrarival a történteket

Charles Leclerc leült csapatával, a Ferrarival, és megbeszélték az F1-es Kínai Nagydíj futamán alkalmazott csapatutasítást, amit a monacói már a futam során is megkérdőjelezett.

Friss hírek