A BMW a bajnoki címet célozza meg 2009-ben - F1VILÁG.HU

A BMW a bajnoki címet célozza meg 2009-ben

HIRDETÉS

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen ismét megerősítette, hogy a német-svájci alakulat továbbra is a bajnoki címet célozza meg a következő idényben, miután nem is fejezhette volna be gyengébben az idei évet.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen ismét megerősítette, hogy a német-svájci alakulat továbbra is a bajnoki címet célozza meg a következő idényben, miután nem is fejezhette volna be gyengébben az idei évet.

A BMW a harmadik legerősebb csapat volt a mezőnyben a szezon elején, mikor versenyzői még fel tudták venni a harcot a Ferrari és a McLaren duójával.

A szezon fénypontja egyértelműen Robert Kubica Kanadai Nagydíjon aratott győzelme volt a német-svájci alakulat számára, mellyel a lengyel pilóta ideiglenesen ugyan, de átvette a vezetést a bajnokságban.

Azonban a BMW képtelen volt tartani a fejlesztési ütemet két legnagyobb riválisával, és a szezon végére még a Renault is beelőzte a teljesítmény tekintetében.

Mindezek ellenére Theissen kijelentette, céljaik semmit nem változtak, és továbbra is azon lesznek, hogy harcba szálljanak a bajnoki címért 2009-ben.

“Történetének legjelentősebb szabályváltozásai előtt áll a Forma-1” – mondta a német szakember. “Az aerodinamikai megszorítások miatt teljesen máshogy néznek majd ki az autók 2009-ben, a slick gumik visszatérnek, és bevezetésre kerül a teljesen új kinetikus energiatároló rendszer.”

“Ez akár meg is változtathatja az erőviszonyokat. Azonban mindez nem befolyásolja céljainkat, amik között továbbra is első helyen szerepel, hogy harcba szálljunk a bajnoki címért 2009-ben.”

Theissen azt is elmondta, hogy elégedett csapata idei évben mutatott teljesítményével, és nem gondolja, hogy a fejlesztések üteme okozta volna a problémákat számukra a szezon második felében.

“Büszkék vagyunk az idei évben elért teljesítményünkre, és arra, hogy ismét sikerült elérnünk konkrét céljainkat” – folytatta. “Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a kétesélyes bajnokságot háromesélyessé varázsoljuk, és megszerezzük első futamgyőzelmünket. Ezt a célt már jóval előbb elértük, mint arra számítottunk, nem is beszélve arról, hogy rögtön kettős győzelmet arattunk.”

“Az, hogy már ilyen korán elértük céljainkat, még jobban meghozta az étvágyunkat. Bár nem tartott sokáig elérnünk a céljainkat, senki nem állt le a csapaton belül. Folyamatosan hoztuk az új elemeket és fejlesztéseket a szezon második felében, azonban sajnálatos módon azok nem jelentettek olyan előnyt, mint azt vártuk tőlük.”

Hirdetés

“Tartottuk a fejlesztési ütemet, csak sajnos az eredmények nem jöttek, így riválisaink meg tudtak lógni tőlünk a szezon második felében. Tanulni fogunk ebből a 2009-es idényre, mikor mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy harcba szállhassunk a végső győzelemért.”

Eközben Kubica elmondta, annak ellenére is nagyon kemény volt számára a bajnokság, hogy az utolsó előtti futamig harcban volt a világbajnoki trófeáért.

“A 2008-as szezon nagyon hosszú, és hihetetlen kemény volt, talán pályafutásom legkeményebb évét teljesítettem az idei évben a Forma-1-ben” – mondta a lengyel pilóta, aki végül Kimi Raikkönen mögött a negyedik helyen végzett a tabellán.

“Sajnálatos módon nem tudtunk úgy fejlődni a szezon második felében, ahogy azt terveztük, azonban még így is hatalmasat fejlődtünk a 2007-es szezonhoz képest. Egyszer sem estünk ki technikai meghibásodás miatt, és szinte a szezon végéig harcban voltunk a bajnoki címért. A csapat csodálatos munkát végzett, büszkék lehetünk arra, amit elértünk az idei évben.”

“Nem akarom, hogy beképzeltnek tűnjek, de úgy gondolom, hogy én is elég jól vezettem. Szinte mindig gyors voltam, és meg tudtam mutatni a bennem rejlő potenciált. Azonban egy olyan ember vagyok, aki mindig a győzelemre hajt, így számomra a második hely az első vesztes.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!