A BMW a Ferrari és a McLaren legyőzésére hajt - F1VILÁG.HU

A BMW a Ferrari és a McLaren legyőzésére hajt

HIRDETÉS

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen elmondta, egészen addig nem lesz elégedett csapata, míg közelebb nem tud kerülni az élen állókhoz a királykategóriában.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen elmondta, egészen addig nem lesz elégedett csapata, míg közelebb nem tud kerülni az élen állókhoz a királykategóriában.

A német-svájci alakulat rengeteget fejlődött azóta, hogy átvette a Sauber istálló irányítását, és az idei évben a mezőny harmadik legeredményesebb csapatává nőtte ki magát, miután az első tíz versenyen 61 pontot szerzett.

A tavalyi esztendőben összesen 36 pontot gyűjtött a BMW, mellyel a bajnokság ötödik helyén végzett. Idén már most majdnem kétszer ennyi pont áll a csapat neve mellett, és hét versennyel a szezon vége előtt magabiztosan tartja maga mögött a világbajnoki címvédő Renault-t.

Theissen azonban elmondta, csapata legfőbb célja, hogy felérjen az élre, és győzelmeket szerezzen. “Azért léptünk be a Forma-1-be, hogy győzelmet arassunk. Rengeteget fejlődtünk az elmúlt időben, és még kell is, hogy elérjük végső céljainkat” – mondta a szakember a csapat hivatalos weboldalán.

“A bajnokság nyolcadik helyéről indultunk, majd szépen lassan kúsztunk előre. Tavaly már az ötödik helyen voltunk, és idén a harmadik helyen állunk az összetett pontversenyben. Ez sokkal nagyobb eredmény, mint azt bárki is gondolta volna.”

“Azonban egészen addig nem leszünk megelégedve, míg fel nem zárkózunk az élcsapatokra. Viszont az élen nagyon szoros a küzdelem, egy-két százalék ide vagy oda, ennyi dönt” – folytatta Theissen, aki szerint hatalmas segítség lesz számukra, ha befejeződnek a felújítási munkálatok a hinwili bázison.

“Már csak az utómunkálatok vannak hátra. A tapasztalat pedig hatalmas szerepet kap ezen a területen. Év végére minden felújítási munkálat készen lesz a bázison, ahol meg is kezdhetik a munkát az új mérnökök. Onnantól kezdve pedig csak rajtunk múlik, mikor érjük el végső célunkat” – tette hozzá Theissen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!