A BMW az első kanyarban bukta el a dobogót - F1VILÁG.HU

A BMW az első kanyarban bukta el a dobogót

HIRDETÉS

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen szerint versenyzői csak azért nem állhattak fel a dobogóra az Európa Nagydíjon, mert az első körben összeütköztek egymással.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen szerint versenyzői csak azért nem állhattak fel a dobogóra az Európa Nagydíjon, mert az első körben összeütköztek egymással.

Nick Heidfeld és Robert Kubica a rajtot követően a második kanyarban összeütközött egymással, melynek következtében mindketten visszacsúsztak a mezőny második felébe, így csak hátulról várhatták az új rajtot.

Ugyan mindketten áthámozták magukat a mezőnyön, csak a hatodik, illetve a hetedik helyen végeztek. Theissen azonban úgy gondolja, hogy ha nem történt volna kettejük között az a bizonyos baleset, könnyedén felállhattak volna a dobogóra.

“Hatalmas káosz volt a versenyen, kétszer is rázendített az eső, és többször ki kellett hívnunk versenyzőinket a boxba, szám szerint összesen tíz alkalommal” – mondta Theissen. “A szerelők kiváló munkát végeztek, remekül kezelték a helyzetet. Nem az időjárás miatt végeztünk a hatodik, hetedik helyen, az első körben történt baleset miatt nem végeztünk előrébb. Úgy gondolom, hogy e nélkül a dobogóra állhattunk volna.”

A két versenyző másként látja a történteket, mindketten a másikat hibáztatják. “Nem kaptam el olyan jól a rajtot, és sajnos az első kanyarban Robert kiszorított a pálya piszkos oldalára, és ugyanezt tette a másodikban is” – mondta Heidfeld. “Sajnálatos módon összeértünk, és megsérült az autóm. Egy kis szerencsénk volt, hogy félbeszakították a versenyt, mert így volt időnk megjavítani az autónkat. A csapat remek munkát végzett. Később beragadtam Robert mögé, és csak az utolsó pillanatokban tudtam megelőzni, mikor hibázott.”

Kubica a következőket mondta: “Nagyon jól kaptam el a rajtot, de szerintem Nick túl gyorsan érkezett meg a második kanyarba. Összeértünk, és megpördültem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!