A BMW bemutatta az F1.08-ast Münchenben - F1VILÁG.HU

A BMW bemutatta az F1.08-ast Münchenben

HIRDETÉS

A BMW Sauber hétfőn, negyedikként a mezőnyben, bemutatta 2008-as versenygépét főhadiszállásán Münchenben. Az F1.08-as a tavalyi modell továbbfejlesztése, azonban a vezetőség a csapat első futamgyőzelmét várja tőle a Forma-1-ben.

A BMW Sauber hétfőn, negyedikként a mezőnyben, bemutatta 2008-as versenygépét főhadiszállásán Münchenben. Az F1.08-as a tavalyi modell továbbfejlesztése, azonban a vezetőség a csapat első futamgyőzelmét várja tőle a Forma-1-ben.

Az F1.08-as, melytől a német-svájci alakulat komoly előrelépést remél a tavalyi sikereket követően, a BMW harmadik Forma-1-es versenygépe, mióta a cégóriás átvette a Sauber istálló irányítását 2005-ben.

Az új modell, amely délután kettő órakor egy épített pályán megtesz néhány kört a BMW főhadiszállásán, egy átdolgozott, három profilból álló első szárnyat kapott, megtartotta vikingszárnyát a motorháztetőn, és felkerültek kerekeire (előre és hátra is) a fékhűtők.

A BMW volt a tavalyi év egyik meglepetéscsapata, ugyanis a Ferrari és a McLaren után a német-svájci alakulat képviselte a harmadik legnagyobb erőt a mezőnyben. A BMW végül a második helyen végzett a konstruktőrök versenyében, miután a kémügy miatt kizárták a McLarent.

“Hosszú úton mentünk keresztül az elmúlt két és fél évben, mióta megalakult az új csapat” – mondta a BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen a bemutatón.

“Két erős szezont teljesítettünk, és rengeteg energiánk van az új autóban. Minden tudásunkat felhasználtuk az F1.08-as tervezésekor és fejlesztésekor, éppen ezért komoly előrelépést várok tőle.”

Theissen azonban tisztában van azzal, hogy csapatának nem lesz egyszerű harcba szállnia a győzelmekért, ugyanis a McLaren és a Ferrari borzalmasan erős ellenfelet képvisel majd a 2008-as idényben.

“Nyilvánvalóan nehéz lesz, mert az előttünk álló két csapat a legerősebb és legtapasztaltabb a mezőnyben” – magyarázta Theissen. “Komoly léptekben haladnak előre, és csak akkor érhetjük be őket, ha gyorsabb ütemben fejlesztünk. Komoly fejlődést értünk el az elmúlt két évben, és biztos vagyok benne, hogy idén is csökkenteni tudjuk a különbséget.”

A csapat változatlan felállással, a Nick Heidfeld Robert Kubica párossal vág majd neki a 2008-as idénynek, akikkel Theissen teljes mértékben meg van elégedve.

“Úgy gondoljuk, hogy ők a legjobb versenyzők” – mondta a szakember. “Biztos vagyok benne, hogy mindketten fejlődőképesek. Jó a kapcsolat a versenyzőink és mérnökeink között, ami szintén megkönnyíti a munkát. Úgy látom, hogy a versenyzők kulcsszerepet kapnak a technikai csapaton belül, és biztos vagyok benne, hogy Nick és Robert segítségével tovább tudunk fejlődni.”

Hirdetés

Képek a galériában

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!