A BMW cáfolja Heidfeld menesztésének hírét - F1VILÁG.HU

A BMW cáfolja Heidfeld menesztésének hírét

HIRDETÉS

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen határozottan cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint csapata azt tervezi, hogy megválik Nick Heidfeldtől az idei szezon végén.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen határozottan cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint csapata azt tervezi, hogy megválik Nick Heidfeldtől az idei szezon végén.

Német lapértesülések szerint Heidfeld jövője komoly veszélyben van a BMW-nél, mert a vezetőség nem tervezi meghosszabbítani a 32 éves versenyző év végén lejáró szerződését.

Theissen azonban elmondta, hogy ő semmit nem tud az egészről, és jövő évi felállásukról amúgy is csak szeptember tájékán döntenek majd, különösen úgy, hogy most sokkal fontosabb feladataik is vannak, hiszen mindent meg kell tenniük azért, hogy ismét visszatérjenek az élmezőnybe.

“Először is, nem is olvastam erről” – mondta a német szakember. “Még ha olvastam is volna, akkor sem kommentáltam volna az ilyen híreszteléseket. Ami jelenlegi felállásunkat illeti, nem vagyok felkészülve arra, hogy bármi negatívat mondjak.”

“Majd csak akkor fogunk erről beszélni, ha már ismét gyorsak leszünk, és jövő évi versenyzői felállásunkról általában amúgy is csak szeptember tájékán döntünk.”

A BMW Sauber idei leggyengébb teljesítményét nyújtotta a hétvégén Monacóban, ahol már az időmérő első etapjában kiesett mindkét versenyzője, és egyetlen pontot sem szerzett.

“Az élsportokban hullámokban érkeznek a sikerek, és az elmúlt három szezonban folyamatos fejlődést mutattunk az eredmények tekintetében, és ez az első visszalépésünk. Éppen ezért mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy átvészeljük ezt az időszakot” – mondta Theissen, aki azt is elárulta, hogy még nem döntöttek arról, mely versenyeken használják hibrid rendszerüket a szezon hátralévő részében.

“A jövő hétvégi versenyen ismét bekerül az autóba a KERS, azonban a későbbi tervekről még nem tudok nyilatkozni. Jelenleg az a legfontosabb, hogy megtaláljuk a problémák forrását, és mielőbb megoldást találjunk azokra.”

“Teljesen tiszta a dolog. Versenyzünk, majd megnézzük, hol állunk, aztán pedig döntünk arról, miként folytatjuk” – tette hozzá a csapatfőnök.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!