A BMW nem szándékozik kiszállni a Forma-1-ből - F1VILÁG.HU

A BMW nem szándékozik kiszállni a Forma-1-ből

HIRDETÉS

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen ismét hangsúlyozta, a német autógyártó a gazdasági világválság ellenére is teljes mértékben elkötelezett a Forma-1 mellett.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen ismét hangsúlyozta, a német autógyártó a gazdasági világválság ellenére is teljes mértékben elkötelezett a Forma-1 mellett.

Annak ellenére, hogy a Honda a tavalyi évben elhagyta a sportot, és a Toyota is jelezte, komolyan fontolgatta kivonulását, Theissen elmondta, a BMW számára továbbra is kiváló befektetés a Forma-1, különösen az elmúlt időben bevezetett költségcsökkentő megszorítások fényében.

A német szakember azt is elárulta, hogy a BMW már a gazdasági válság kirobbanása előtt folyamatosan csökkentette költségeit, amit az is bizonyít, hogy mára 40%-kal kevesebbet költ forma-1-es programjára, mint 2005-ben.

“Akkoriban még motorszállítóként voltunk jelen a sportban, azonban mára egy saját csapatunk van. Rengeteget spóroltunk azzal, hogy folyamatosan növeltük a motorok élettartamát, azaz egyre kevesebb erőforrást kellett legyártanunk egy adott szezonra” – mondta Theissen.

“Mikor a BMW visszatért a Forma-1-be még 2000-ben, egy motort használtunk a szabadedzésen, egyet az időmérőn, és egy újabbat a futamon. Ez azóta lecsökkent, és az idei évben egy versenyző mindössze nyolc motorral gazdálkodhat egy teljes szezonban.”

“A tesztek számának drasztikus lecsökkentésével is rengeteg pénzt spórolhatunk meg. A pályatesztek, a versenyhétvégék kivételével 2009. december 31-ig tilosak. Az egyedüli kivétel ez alól azok a tesztek, amiken fiatal, forma-1-es tapasztalattal nem rendelkező versenyzőket küldünk pályára a szezon befejeztével.”

Theissen azt is elmondta, hogy a német autógyártó motorsport programjában központi helyen szerepel a Forma-1, így még csak fel sem merült bennük, hogy esetleg elhagyják a sportot a jövőben.

“Egyértelmű, hogy megéri a Forma-1-ben maradni” – mondta a német szakember.

“A Forma-1 továbbra is motorsport programunk magját képezi. Sehol máshol nem találsz ilyen karizmatikus sportot, amit a világ minden pontján figyelemmel kísérnek. Arról pedig nem is beszélve, hogy sehol máshol nincs ilyen komoly technikai kihívás.”

“Azt gondolom, hogy ha szembeállítjuk egymással a költségeket, és azt a hasznot, amit a Forma-1 hoz nekünk, akkor mindenképpen megéri a sportban maradnunk” – tette hozzá Theissen.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!