A bőre alatt jelentősen átalakult az új Mercedes - F1VILÁG.HU

A bőre alatt jelentősen átalakult az új Mercedes

HIRDETÉS

A Mercedes Forma-1-es csapatánál állítják, új versenyautójuk sokkal radikálisabb annál, mint amilyennek kívülről tűnik – még ha a W06-os logikus továbbfejlesztése is a tavalyi modellnek.



A Mercedes Forma-1-es csapatánál állítják, új versenyautójuk sokkal radikálisabb annál, mint amilyennek kívülről tűnik.

Az F1 W06-os kódjelet viselő versenygépet a múl heti jerezi gyakorláson láthatta először a nagyközönség teljes valójában, kívülről pedig úgy tűnik, az új modell logikus továbbfejlesztése a tavalyi bajnokautónak.

A Mercedes főmérnöke, Aldo Costa azonban elárulta, az autó a kasztni alatt teljesen más, mint elődje.

„Az idei autó látszólag a tavalyi evolúciója. De az igazság az, hogy számos összetevőjében teljesen más, de ezek kívülről nem látszanak” – mondta a szakember a Gazzetta dello Sport című olasz lapnak.

„Az első, jerezi teszt eredményei minden tekintetben rendkívül pozitívak. Egyértelmű a fejlődés 2014-hez képest, minden a várakozásaink szerint alakult, még ha nem is azért utaztunk Spanyolországba, hogy megerősítést nyerjen a teljesítményünk – sokkal inkább a megbízhatóságra és az autó viselkedésére összpontosítottunk.”

A Mercedes tavaly domináns teljesítménnyel rukkolt elő a Forma-1-ben, ennek ellenére azonban bőven hátráltatták technikai problémák. A német istálló ezen mindenképp javítani szeretne az idei szezonban.

„Még dolgozunk az ügyön. Nem vagyunk 100 százalékig megelégedve, mivel bizonyos problémák azért felütötték a fejüket. Szóval úgy fogalmaznék, a megbízhatóságunk még finomításra szorul, javítanunk kell rajta.”

A második, barcelonai teszten a Mercedes számos mechanikai újítást visz majd pályára, míg az aerodinamikai fejlesztések az utolsó gyakorláson debütálnak majd.

Hirdetés

„Feltűnően magasabb célokat tűztünk ki magunk elé, mint az elmúlt idényben. A jelenlegi bizonytalanság miatt azonban minden forgatókönyv elképzelhető. Lehet néhány igencsak versenyképes autó idén, melyek 1-1,5 másodpercen belül lehetnek egymáshoz képest, és akár ugyanúgy is alakulhat a helyzet, mint tavaly.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!