A Caterham döntésére vár Kovalainen

A Caterham csapatfőnökének, Tony Fernandesnek döntésére vár a gárda rutinos versenyzője, Heikki Kovalainen, kinek Forma-1-es jövője továbbra sem tisztázott.


A Caterham csapatfőnökének, Tony Fernandesnek döntésére vár a gárda rutinos versenyzője, Heikki Kovalainen, kinek Forma-1-es jövője továbbra sem tisztázott.

A 2008-as Magyar Nagydíj győztese eredetileg egy három esztendőre szóló megállapodást írt alá az F1-hez 2010-ben csatlakozott istállóval, mely az idei szezont követően lejár.

Miután esély van arra, hogy a Caterham nem tud a legjobb tíz között végezni a konstruktőrök versenyében, ezáltal anyagi problémái adódhatnak, fontos lehet, hogy versenyzői támogatókat hozzanak a jövő évben.

Kovalainennek azonban nincs megfelelő anyagi háttere, így nem biztos, hogy a csapatnál maradhat. A finn elárulta, Tony Fernandes döntésére vár.

„Jelen pillanatban nincs fejlemény, várok arra, hogy mit is szeretne tenni Tony” – mondta Kovalainen az Autosportnak.

„Vannak más opciói, és el kell dönteni, merre tovább akarja folytatni a versenyzők tekintetében. A tény az, hogy én nem hozok pénzt, és fizetést kapok. Hogy ez döntő tényező-e, vagy nem, arról fogalmam sincs.”

„A kapcsolatunk továbbra is jó. Már jó ideje vele dolgozom, és 100 százalékig bízom benne. Ugyanakkor nyitva kell tartanom a szemem arra az esetre, ha valami mást szeretne.”

Habár Kovalainen lehetőségei igencsak korlátozottak volnának, ha a Caterham meg kívánna válni tőle, a versenyző nem tart attól, hogy ülés nélkül marad 2013-ra.

„Nem hiszem, hogy ez történik. A legfontosabb viszont az, hogy továbbra is koncentrált maradjak, és olyan gyorsan vezessem az autót, amennyire csak tudom, illetve űzzem a csapatot. Ezért fizetnek, és majd meglátjuk, mi lesz jövőre. Remélhetőleg mihamarabb sikerül tisztázni ezt a kérdést.”

 

Kapcsolódó cikkek

Továbbra is küzd a túlélésért a Caterham

A Caterham csődbiztosa, Finbarr O’Connell úgy véli, köszönhetően annak, hogy a leafieldi alakulat rajthoz állt a szezon utolsó versenyén, Abu Dhabiban, van esély az istálló

Palmer visszautasította a Caterham ajánlatát

A GP2 idei világbajnoka, Jolyon Palmer elárulta, hogy visszautasította a Caterham ajánlatát, miszerint rajthoz állhatott volna a Forma-1 szezonzáró futamának helyet adó Abu Dhabi Nagydíjon.

Három hete van a Caterhamnek

A Caterham Forma-1-es csapatának ügyvivője, Finbarr O’Connell úgy nyilatkozott, három hete van a leafieldi alakulatnak arra, hogy befektetőket találjon, kiknek segítségével az istálló 2015-ben rajthoz

Friss hírek