A Caterham elismerte, Kovalainen jövőre visszatérhet

2014-ben visszatérhet a Forma-1-be a Caterham alakulatától a tavalyi szezont követően kiebrudalt Heikki Kovalainen.


2014-ben visszatérhet a Forma-1-be a Caterham alakulatától a tavalyi szezont követően kiebrudalt Heikki Kovalainen.

A finn versenyző nem kapott versenyzési lehetőséget a leafieldi alakulattól az idei szezonra, ám miután sem Charles Picnek, sem Giedo van der Gardének nincs érvényes szerződése a 2014-es évadra, Kovalainen jövőre ismét ott lehet a rajtrácson.

A gárda tulajdonosa, Tony Fernandes az elmúlt évek során baráti kapcsolatot alakított ki Kovalainennel, és ő maga is elismerte, a 31 esztendős versenyző jó eséllyel pályázik a Caterham ülésére.

„Abszolút” – mondta a szakember, amikor az AUTOSPORT munkatársa arról érdeklődött, Kovalainen is szóba jöhet-e a 2014-es bajnoki évad kapcsán. „Nem titok, hogy nagyon szoros a kapcsolatom Heikkivel, mindig tudok időt szakítani rá, szóval majd meglátjuk.

„A csapatra bízom ezt a kérdést, hiszen elvégre nekik kell dönteniük. Ostobaság volna most elkötelezni magunkat, hiszen rengeteg minden történhet még a szezon végéig, szóval majd meglátjuk, mi elérhető számunkra.”

Fernandes mindazonáltal kijelentette, nagyon elégedett jelenlegi versenyzőik elmúlt hetekben mutatott hozzáállásával, noha elismerte, a szezon elején még aggódott formájuk miatt.

„Azt kell mondanom, a srácok összekapták magukat. Jó munkát végeznek most. Nincs annyi tapasztalatuk, mint Heikkinek, de Giedo és Charles is elkapta a fonalat. Keményen nyomják, keményen dolgoznak, komoly erőfeszítéseket tesznek, és pozitív szellemben végzik a munkájukat.”

„Nem nyafognak, és mondogatják, hogy gyorsabb autót akarnak. Sok tapasztalt versenyzőt láttam már, akik az autót hibáztatták akkor, ha épp nem teljesítettek jól. Nem titkolom, kicsit aggódtam a szezon elején, de most már nem ez a helyzet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

window.onload = function() { googletag.cmd.push(function() { var avtracker = googletag.defineSlot('/28240038/0415_f1vilag_pr_lead', [1, 1],'div-gpt-ad-1570612870170-0').addService(googletag.pubads()); googletag.display('div-gpt-ad-1570612870170-0'); googletag.pubads().refresh([avtracker]); }); }

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!