Verstappen vs. Ocon

A Caterhamnek szerencse kell a tizedik helyhez

Giedo van der Garde, a Caterham Forma-1-es csapatának újonc versenyzője meg van győződve arról, a bajnokság hátralévő négy versenyén a szerencse dönt majd arról, hogy alakulatának sikerül-e felülkerekedni legfőbb riválisán, a Marussián.


Giedo van der Garde, a Caterham Forma-1-es csapatának újonc versenyzője meg van győződve arról, a bajnokság hátralévő négy versenyén a szerencse dönt majd arról, hogy alakulatának sikerül-e felülkerekedni legfőbb riválisán, a Marussián.

Bár a júniusi Brit Nagydíj óta a Caterham autója egyértelműen versenyképesebbnek mutatkozik, a csapat versenyzőinek legalább egy tizenharmadik helyre volna szükségük ahhoz, hogy a gárda átvegye a konstruktőri tizedik helyet a Marussiától.

Az orosz alakulat a szezon első hét futamán öt alkalommal felülkerekedett a Caterhamen, az elmúlt nyolc versenyen azonban a liefieldi alakulat volt versenyképesebb.

„Szükségünk lesz a szerencsére is” – mondta Giedo van der Garde az AUTOSPORT-nak.

„Természetesen próbálkozhatunk más stratégiákkal, vagy lehet némi eső a versenyeken, ami sokat segíthet, hiszen az ilyen körülmények kedveznek az autónknak, de egyébként kizárólag a szerencsén múlik majd.”

„Magyarországon nagyon közel voltunk, mint ahogy Koreában is, ahol tizennegyedikek lettünk, de minden egyes alkalommal egy pozíció hiányzik. Minden, amit tehetünk, hogy továbbra is előttük végzünk, aztán majd meglátjuk.”

„Jönni fog a lehetőség a szezon vége előtt, mert a srácok keményen küzdenek, és sokan hibázhatnak a mezőnyben. Szóval higgadtnak kell maradnunk, nem szabad hibáznunk.”

A holland versenyző szerint a Caterham megérdemelné, hogy legyőzze a Marussiát, hiszen a nehéz idénykezdet után felállt a padlóról és óriási fejlődésen ment keresztül.”

„Őszintén szólva megérdemeljük azt a tizedik helyet. A szezon elején jobb volt az ő autójuk, de néhány futam után, főleg a silverstone-it követően már folyamatosan gyorsabbak voltunk.”

Miután eddig sem a Caterham, sem a Marussia nem szerzett pontot, legjobb eredményeik alapján dől el konstruktőri helyezésük sorsa.

A Caterham eddig három alkalommal végzett a tizennegyedik pozícióban, egy tizenharmadik hely tehát elég lenne ahhoz, hogy a csapat megelőzze a Marussiát a gyártók pontversenyében.

 

Kapcsolódó cikkek

Perli a Forma-1-et Jules Bianchi családja

Jogi lépéseket tesz a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), a Formula One Group és a Marussia csapata ellen a tavalyi évben elhunyt Jules Bianchi családja.

Chilton az IndyCar-sorozatban folytatja idén

A Marussia Forma-1-es csapatának korábbi versenyzője, Max Chilton 2016-ban az IndyCar-sorozatban folytatja autóversenyzői pályafutását – a brit tehetség megállapodott a Chip Ganassi Racinggel.

Merhi: A csapatot nagyon megviselték a tragédiák

Csupán 2009-ben csatlakozott a Forma-1 mezőnyéhez, a Marussia csapatának azonban már két hatalmas tragédiát is át kellett vészelnie – épp ésszel nehéz felfogni, mit érezhetnek

254 G-s erő hatott Bianchira a végzetes balesetkor

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) csütörtökön megerősítette, Jules Bianchira horrorisztikus mértékű, 254 G-s erők hatottak tragikus kimenetelű szuzukai balesetekor 2014-ben.

Friss hírek