A Cosworth hisz a futamgyőzelemben - F1VILÁG.HU

A Cosworth hisz a futamgyőzelemben

HIRDETÉS

A Forma-1-be a tavalyi évben visszatért Cosworth meg van győződve arról, hogy V8-as erőforrása képes felvenni a versenyt a Ferrari, a Renault, valamint a Mercedes egységeivel.


A Forma-1-be a tavalyi évben visszatért Cosworth meg van győződve arról, hogy V8-as erőforrása képes felvenni a versenyt a Ferrari, a Renault, valamint a Mercedes egységeivel.

A motorgyártó 2010-ben tért vissza a királykategóriába, akkor négy csapatot – a Williamst, a Virgint, a Hispaniát és a Lotust – látta el erőforrásaival, a szezon végeztével azonban utóbbi alakulat a Renault aggregátjaira váltott.

Miután a Williams nemrégiben bejelentette, hogy 2012-ben szintén a franciák motorjaira vált, a Cosworth várhatóan csak a Virginnek és a HRT-nek biztosít erőforrásokat.

Mark Gallagher, a vállalat vezérigazgatója ennek ellenére továbbra is hisz abban, hogy egységeik képesek riválisaikéhoz hasonló szinten teljesíteni, és egy megfelelő partnerrel akár a futamgyőzelmekért is harcba szállhatnának.

„Nincs sok különbség teljesítmény tekintetében a négy gyártó motorja között jelen pillanatban” – nyilatkozta a szakember.

„Mindig meghallgatjuk partnercsapataink visszajelzéseit és keressük a módját annak, miképp optimalizálhatnánk a teljesítményt minden egyes versenyen. A Cosworth motorjainak jó a megbízhatósága és kiváló teljesítménnyel rendelkeznek. Továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy a megfelelő autóval a győzelemre is képesek lennénk.”

„Mindhárom csapattal tovább kell folytatnunk a kemény munkát, és a jövőbeni fejlesztésekre is összpontosítatnunk kell. Hiszem, hogy a Marussia Virgin Racing és a HRT F1 újabb előrelépést tehet 2012-ben.”

Bár a két csapat jelenleg sereghajtó a mezőnyben, Gallagher szerint megvan bennünk a potenciál ahhoz, hogy előrelépjenek a jövő évben.

„A Virgin Racing nemrégiben kulcsfontosságú bejelentéseket tett, melyek magukba foglalnak egy technikai együttműködést is a McLaren Applied Technologies-szel, míg a HRT-nek új tulajdonosai vannak, akik nagyobb hátteret biztosítanak az F1-es programhoz.”

Hirdetés

„Mindkét istálló folyamatosan fejlesztett az idény közben és továbbra is keményen harcol azért, hogy csökkentse a különbséget a középmezőny csapataival szemben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!