A csalódott Räikkönen dobogóra állna Kínában - F1VILÁG.HU

A csalódott Räikkönen dobogóra állna Kínában

HIRDETÉS

Egyáltalán nem elégedett a Lotus E20-as versenygépének időmérőn nyújtott teljesítményével a 2007-es év legjobbja, Kimi Räikkönen.


Egyáltalán nem elégedett a Lotus E20-as versenygépének időmérőn nyújtott teljesítményével a 2007-es év legjobbja, Kimi Räikkönen.

A „Jégember” az ötödik legjobb időt érte el a Kínai Nagydíj kvalifikációján, ám Lewis Hamilton büntetése miatt egy hellyel előrébbről, a negyedik helyről rajtolhat majd.

Räikkönen ennek ellenére csalódott, hiszen nem volt jó a Lotus tempója szombaton, és a csapat új fejlesztései sem a várakozásoknak megfelelően működtek.

„A rajtpozíció rendben van, de ha ránézek a köridőkre, csalódott vagyok, mert nem volt jó az autó tempója ma” – mondta Räikkönen.

„Lewis büntetése miatt nyertünk egy pozíciót, de a sebesség egyszerűen nem volt elég jó, főként a pole pozíciós idő fényében. Kipróbáltunk néhány újítást ezen a versenyen, de nem úgy működtek, ahogy szerettük volna, szóval vissza kellett lépnünk egyet az autóval.”

A finn hozzátette, habár sokkal jobb helyről rajtolhatnak holnap, mint Melbourne-ben és Sepangban, mégsem túl optimista. Räikkönen ezzel együtt bízik abban, hogy a dobogó elérhető lesz számukra.

„Egyáltalán nem várjuk olyan magabiztosan a versenyt, mint a legutóbbi két alkalommal, noha tudjuk, jobb rajtpozícióból indulhatunk. Meglátjuk, mire leszünk képesek holnap. Megpróbáljuk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani, és remélhetőleg előrébb végezhetünk annál, mint ahonnan rajtolunk – ez pedig azt jelentené, hogy dobogóra állhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!