Ez volt a Ferrari legnagyobb problémája Ausztráliában

MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 17: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF90 battles with Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 at the start during the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 17, 2019 in Melbourne, Australia.  (Photo by Will Taylor-Medhurst/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1YRC96EYW1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Fotó: Red Bull Racing
A Ferrari Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy a soron következő versenyre megoldja azokat a problémákat, melyek miatt versenyzői nem tudtak harcba szállni a 2019-es szezon első futamán, az Ausztrál Nagydíjon.

Bár az előszezoni teszteken remekül szerepelt az SF90-es versenygép, Melbourne-ben már a pénteki szabadedzésektől kezdve sokat küszködtek vele a versenyzők.

A Ferrarinál rögtön tudták, az autó egyensúlyával vannak problémák, és kezdetben még azt gondolták, meg is tudják oldani ezeket. Az olaszok azonban végül az időmérőn, majd a vasárnapi versenyen is csúnyán alulmaradtak a Mercedesszel, sőt, még a Red Bull-lal szemben is.

Mattia Binotto csapatfőnök elárulta, a nem megfelelő beállítások ahhoz vezettek, hogy képtelenek voltak jól használni a Pirelli abroncsait.

„Ez nem az volt, amire számítottunk, ebben igazuk van” – mondta a Ferrari csapatfőnöke.

„Az első edzéstől kezdve nem találtuk meg a megfelelő egyensúlyt, ez volt az egyik oka annak, hogy gondjaink voltak a gumikkal. Nagyon sokat próbálkoztunk a beállításokkal, de nem jött össze. És ugyanígy folytatódott a versenyen is. A nem megfelelő beállítások oda vezettek, hogy nem tudtuk ideálisan használni a gumikat.”

„Nyugodt körülmények között ki kell elemeznünk a gyárban, mi is történt. De továbbra is meg vagyok győződve arról, hogy jó autónk van. A barcelonai egy teljesen más pálya. Nagyon sima, a melbourne-i pedig durva felületű, és mások voltak a hőmérsékleti viszonyok is. Ráadásul sokkal nagyobb volt a szél, mint Spanyolországban. Ezek mind számítanak.”

„A Ferrari igazi potenciálját nem láttuk ezen a hétvégén.”

A Ferrari autója nemcsak a kanyarokban, de az egyenesekben is gyenge volt, bár Sebastian Vettel a melbourne-i verseny után azt mondta, a V6-os erőforrással nem volt problémájuk.

Binotto ezzel kapcsolatban nem tudott érdemi információval szolgálni, azt azonban elismerte, hogy a kanyarokban rengeteget veszítettek.

„A végsebességeket még nem néztem. A kanyarokban viszont azért veszítettünk, mert nem volt jó az egyensúly, emiatt pedig nem tudtuk optimálisan használni az abroncsokat.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Arra a kérdésre, hogy aggódik-e a folytatás miatt, a csapatfőnök így felelt: „Nem. Az egész dolog váratlanul ért minket, ezt elismerjük.”

„És természetesen kezdetben azt gondoltuk, hogy az egyensúllyal kapcsolatos problémákat kezelni tudjuk ezen a hétvégén. De ez nem jött össze. Ki fogjuk deríteni, miért. Most még nincs erre válaszom.”

„Higgadtak maradunk, mert hisszük, hogy van potenciál az autónkban. Úgy véljük, hogy ez egy egyszeri alkalom volt, és remélhetőleg nem fog megismétlődni. És talán ez egy jó lecke lesz számunkra.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!