A csapatok támogatják az időmérő futamok 2020-as bevezetését - F1VILÁG.HU

A csapatok támogatják az időmérő futamok 2020-as bevezetését

HIRDETÉS
A legfrissebb médiajelentések szerint a 2020-as szezon során már időmérő futamokat rendezhetnek egyes Forma-1-es hétvégéken, ezek határozzák majd meg a vasárnapi főversenyek rajtsorrendjét.
RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during 2019 Formula 1 FIA world championship, Italy Grand Prix, at Monza from september 5 to 9  - Photo Florent Gooden / DPPI

Ahogyan arról az F1VILÁG.HU korábban már beszámolt, a Forma-1-ben fontolgatják a versenyhétvégék átalakítását, Ross Brawn pedig már hetekkel ezelőtt pedzegette, nem kizárt, hogy már a jövő évi bajnokságban kipróbálnak bizonyos megoldásokat.

A Motorsport.com című lap olasz kiadása pedig nemrég arról számolt be, egyre biztosabb, hogy bizonyos versenyhétvégéken 2020-ban már nem a klasszikus időmérő edzéseket láthatjuk, hanem időmérő futamokat. Ezeket ugyanúgy szombaton szombaton rendezik, 100 km hosszúak lesznek, és meghatározzák majd a vasárnapi verseny rajtsorrendjét.

Miközben a technikai- és financiális szabályok tekintetében még nincs olyan nagy egyetértés, az időmérő formátumának megváltoztatását többen támogatták. A közös cél az, hogy megvizsgálják, milyen előnyei és hátrányai lennének az időmérő futamoknak.

A jelenlegi javaslat szerint az időmérő futamok rajtsorrendjét a bajnoki pontverseny állásának megfordításával alakítanák ki. Ennek persze az adott pálya karakterisztikájától függően eltérő hatása lehet, hiszen míg Monzában és Spában van lehetőség hátulról felzárkózni, a szűk monacói pályán ez korlátozottan lehetséges.

Éppen emiatt egyeztetnek tovább a javaslatról, a csapatok viszont egyértelműen nyitottak arra, hogy kipróbáljanak bizonyos megoldásokat a jövő évi bajnokság során.

Úgy tudni, az F1 résztvevői következő ülésükön dönthetnek majd a továbbiakról, az elképzeléseket pedig az F1 Bizottsága, valamint a Motorsport Világtanács (WMSC) elé terjesztik jóváhagyásra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!