A csapatoknak is fáj a foguk a Forma-1 részvényeire

A forma-1-es csapatok árgus szemekkel figyelik, hogy miként haladnak a tárgyalások a News Corporation és a sportág jelenlegi tulajdonosa, a CVC Capital Partners között, ugyanis nem titkolt vágyuk, hogy ők is tulajdonrészt szerezzenek a királykategóriából.


A forma-1-es csapatok árgus szemekkel figyelik, hogy miként haladnak a tárgyalások a News Corporation és a sportág jelenlegi tulajdonosa, a CVC Capital Partners között, ugyanis nem titkolt vágyuk, hogy ők is tulajdonrészt szerezzenek a királykategóriából.

Néhány nappal azután, hogy a News Corp. megerősítette, hogy az Exor olasz befektetővel karöltve készen áll tulajdonrészt szerezni a Forma-1-ből, a csapatok jelezték, hogy ők is komolyan érdeklődnek az esetlegesen eladásra kerülő részvények iránt.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh, aki az F1-es Csapatok Szövetségének (FOTA) elnöke is egyben, elmondta, hogy a sportág jövőjének biztosítása mellett, a csapatok komoly hangsúlyt fordítanak arra, hogy részvényesekké is váljanak a jövőben.

„Úgy gondolom, hogy jó lenne, ha a csapatoknak is lenne részük a kereskedelmi jogokból” – mondta Whitmarsh az újságíróknak a törökországi paddock-ban.

„A CVC Capital Partners, vagy képviselői jelezték, hogy a részvények nem eladók, de láttunk már ilyet a történelemben, szóval ki tudja. Az üzlet áll mindenek felett. Én egyelőre semmi konkrétumot nem tudok, nem beszéltem személyesen a CVC-vel.”

„Úgy gondolom, hogy a csapatok elsősorban azt szeretnék, ha meglenne a stabilitás, és fenntartható lenne a sportág, ám ehhez megfelelő befektetők kellenek, hogy jól tudják népszerűsíteni és fejleszteni a Forma-1-et.”

„Akkor jó egy tulajdonos, ha biztosítja mindezt, emellett pedig megfelelő részt fizet a csapatoknak. Ez lenne az ideális, de ez nem mindig, minden esetben jön össze.”

„Nekünk, csapatoknak pedig el kell döntenünk, hogy mit szeretnénk, tulajdonrészt kívánunk-e szerezni, ha úgy alakul, hogy a jelenlegi tulajdonos eladná részvényei egy részét.”

„Jelen állás szerint úgy tűnik, hogy nem ez a helyzet, de azt gondolom, hogy ez egy idő után változni fog, és megnyílnak a kapuk.”

A FOTA vasárnap összeül Isztambulban, hogy megvitassa a dolgokat, ugyanis Whitmarsh azt szeretné, hogy ha arra kerül a sor, hogy lépni kell, egységesek legyenek, és ne kelljen újból összeülniük, hogy meg tudják hozni a megfelelő döntést az ügyben.

A McLaren csapatfőnöke azonban cáfolta azon a híreszteléseket, amik szerint a News Corp. szövetkezése a Ferrarihoz közel álló Exor csoporttal, mintegy előszele lenne a szakadár szériának.

„Nem hiszem, hogy mi, vagy bárki más egy ilyen elképzeléssel fenyegetne” – magyarázta. „Egy fenntartható, kereskedelmi utat kell találnunk, ami előre vezet. Befektetőket kell találnunk, mert nélkülük nem lesz stabilitás.”

„Hogy ez a jelenlegi, vagy új befektetőkkel valósul-e meg, már egy más kérdés.”

Bár korábban szárnyra kaptak olyan hírek is, melyek szerint a McLaren, a Ferrari, a Red Bull Racing és a Mercedes GP a jövő héten összeül a News Corp. illetékeseivel Stuttgartban egy esetleges kooperáció kialakításával kapcsolatban, Whitmarsh cáfolta mindezt.

Azt viszont elmondta, hogy a vezető alakulatok részvényesei, különösen az arab világból, minden bizonnyal tárgyalásokat kezdeményezhetnek a News Corp. illetékeseivel, és ha minden jól alakul számukra, akkor akár nyélbe is üthetik az üzletet.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!