A csapatoknak is fáj a foguk a Forma-1 részvényeire - F1VILÁG.HU

A csapatoknak is fáj a foguk a Forma-1 részvényeire

HIRDETÉS

A forma-1-es csapatok árgus szemekkel figyelik, hogy miként haladnak a tárgyalások a News Corporation és a sportág jelenlegi tulajdonosa, a CVC Capital Partners között, ugyanis nem titkolt vágyuk, hogy ők is tulajdonrészt szerezzenek a királykategóriából.


A forma-1-es csapatok árgus szemekkel figyelik, hogy miként haladnak a tárgyalások a News Corporation és a sportág jelenlegi tulajdonosa, a CVC Capital Partners között, ugyanis nem titkolt vágyuk, hogy ők is tulajdonrészt szerezzenek a királykategóriából.

Néhány nappal azután, hogy a News Corp. megerősítette, hogy az Exor olasz befektetővel karöltve készen áll tulajdonrészt szerezni a Forma-1-ből, a csapatok jelezték, hogy ők is komolyan érdeklődnek az esetlegesen eladásra kerülő részvények iránt.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh, aki az F1-es Csapatok Szövetségének (FOTA) elnöke is egyben, elmondta, hogy a sportág jövőjének biztosítása mellett, a csapatok komoly hangsúlyt fordítanak arra, hogy részvényesekké is váljanak a jövőben.

„Úgy gondolom, hogy jó lenne, ha a csapatoknak is lenne részük a kereskedelmi jogokból” – mondta Whitmarsh az újságíróknak a törökországi paddock-ban.

„A CVC Capital Partners, vagy képviselői jelezték, hogy a részvények nem eladók, de láttunk már ilyet a történelemben, szóval ki tudja. Az üzlet áll mindenek felett. Én egyelőre semmi konkrétumot nem tudok, nem beszéltem személyesen a CVC-vel.”

„Úgy gondolom, hogy a csapatok elsősorban azt szeretnék, ha meglenne a stabilitás, és fenntartható lenne a sportág, ám ehhez megfelelő befektetők kellenek, hogy jól tudják népszerűsíteni és fejleszteni a Forma-1-et.”

„Akkor jó egy tulajdonos, ha biztosítja mindezt, emellett pedig megfelelő részt fizet a csapatoknak. Ez lenne az ideális, de ez nem mindig, minden esetben jön össze.”

„Nekünk, csapatoknak pedig el kell döntenünk, hogy mit szeretnénk, tulajdonrészt kívánunk-e szerezni, ha úgy alakul, hogy a jelenlegi tulajdonos eladná részvényei egy részét.”

„Jelen állás szerint úgy tűnik, hogy nem ez a helyzet, de azt gondolom, hogy ez egy idő után változni fog, és megnyílnak a kapuk.”

Hirdetés

A FOTA vasárnap összeül Isztambulban, hogy megvitassa a dolgokat, ugyanis Whitmarsh azt szeretné, hogy ha arra kerül a sor, hogy lépni kell, egységesek legyenek, és ne kelljen újból összeülniük, hogy meg tudják hozni a megfelelő döntést az ügyben.

A McLaren csapatfőnöke azonban cáfolta azon a híreszteléseket, amik szerint a News Corp. szövetkezése a Ferrarihoz közel álló Exor csoporttal, mintegy előszele lenne a szakadár szériának.

„Nem hiszem, hogy mi, vagy bárki más egy ilyen elképzeléssel fenyegetne” – magyarázta. „Egy fenntartható, kereskedelmi utat kell találnunk, ami előre vezet. Befektetőket kell találnunk, mert nélkülük nem lesz stabilitás.”

„Hogy ez a jelenlegi, vagy új befektetőkkel valósul-e meg, már egy más kérdés.”

Bár korábban szárnyra kaptak olyan hírek is, melyek szerint a McLaren, a Ferrari, a Red Bull Racing és a Mercedes GP a jövő héten összeül a News Corp. illetékeseivel Stuttgartban egy esetleges kooperáció kialakításával kapcsolatban, Whitmarsh cáfolta mindezt.

Azt viszont elmondta, hogy a vezető alakulatok részvényesei, különösen az arab világból, minden bizonnyal tárgyalásokat kezdeményezhetnek a News Corp. illetékeseivel, és ha minden jól alakul számukra, akkor akár nyélbe is üthetik az üzletet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!