A dühös Ocon beszólt Räikkönennek

Fotó: Sahara Force India
Esteban Ocon (FRA) Sahara Force India F1 Team. Azerbaijan Grand Prix, Saturday 28th April 2018. Baku City Circuit, Azerbaijan.

Esteban Ocon és Kimi Räikkönen az F1-es Azeri Nagydíj első körében a 6. helyért csatázott, amikor a két versenyző összeütközött, és végül a Force India a falban végezte.

Räikkönen autójának nem esett baja, és amikor a biztonsági autó az esetet követően a pályára gurult, a finn első vezetőszárnyát kicserélték a bokszban, így problémák nélkül tudta folytatni a futamot.

Ocon versenyének azonban vége lett – ez mindössze a második alkalom volt karrierje során, amikor a francia pilóta nem tudta befejezni a versenyt.

Az esetet követően a Force India-versenyző meglehetősen dühösen nyilatkozott az incidensről, amelyet a versenybírák a futam után fognak vizsgálni.

„Remekül sikerült a rajtom, nagyon jó volt, sikerült megelőznöm őt a második kanyarban, előtte voltam az egyenesben. Teljesen előtte voltam, ő pedig mögöttem” – mondta Ocon kiesését követően. „Nem tudom mit csinált, kiengedte a fékeket, és nekem jött.”

„Ez egy kihagyott lehetőség volt, azok után, hogy milyen jól indult a hétvége. Azt hiszem, Perez sok pontot fog szerezni a csapat számára, ami jó” – nyilatkozta Ocon még a futam leintése előtt, amikor még nem tudhatta, hogy csapattársa nemcsak, hogy sok pontot szerez, de a dobogóra is felállhat.

Mit akarnék mondani Kiminek? Ő nem beszélget. A Ferrarival nem ezekben a pozíciókban kellene csatáznia. Tegnap és ma is hibázott” – utalt Ocon Räikkönen szombati hibájára, amely a pole pozícióba került számára.

A futam után Räikkönent is megkérdezték az esetről, a finn röviden így foglalta össze az eseményeket: „Belül voltam, és azt hiszem, Ocon nem látott engem. Néha elég nehéz. Befordult, én pedig ott voltam. Nem volt jó kezdet…”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!