A Ferrari a legagresszívebb a bakui gumiválasztással - F1VILÁG.HU

A Ferrari a legagresszívebb a bakui gumiválasztással

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Az élcsapatok közül a Ferrari választotta a legagresszívebb gumistratégiát a Forma-1-es világbajnokság következő versenyhétvégéjére, az Azeri Nagydíjra.

Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen 10 garnitúrát használhatnak majd fel Bakuban a Pirelli ultralágy abroncsaiból, miközben a Mercedes, a Force India, a Haas, illetve Fernando Alonso csak 9 szettet kap a leglágyabb vegyületből.

Eközben a Red Bull, a Williams és a Toro Rosso mindössze 8, a Renault pedig 7 garnitúrát kért be az ultralágyakból a Pirellitől.

Az ultralágy gumik mellett a szuperlágy és a lágy keverék lesz még elérhető a csapatok számára. Kimi Räikkönen a szuperlágyakból egyet, a lágyakból kettőt, Vettel pedig a lágyakból egyet, a szuperlágyakból kettőt használhat.

A csapatok gumiválasztásai az Azeri Nagydíjra:

„Baku egy kicsit szokatlan helyszín, hiszen utcai pálya, de a végsebesség nagyon magas” – mondta Mario Isola, a Pirelli F1-es főnöke az Autosportnak.

„Vannak nagyon-nagyon gyors szektorok, és vannak olyan részei a pályának, ahol napsütés van, máshol viszont árnyék. Van bizonyos hőmérséklet a pálya adott helyszínén, máshol viszont eltérőek a hőmérsékleti viszonyok. Tavaly ráadásul júniusban volt a futam, szóval idén más lesz a helyzet.”

Isola arra számít, a leglágyabb keverékkel többet tudnak majd körözni a pilóták, mint Kínában.

Hirdetés

„Úgy hiszem, Bakuban az ultralágy keverék kevésbé lesz agresszív választás, mint Sanghajban. A pálya, illetve maga az aszfaltfelület nem olyan durva. A gumik közti különbség pedig szerintem fél másodperc körül lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!