A Ferrari belátta, lehet, hogy hajtani kell a leggyorsabb körre

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari elárulta, a jövőben lehet, hogy alaposabban átgondolják a verseny végi kerékcsere-kérdést, hogy pluszpontot szerezhessenek a leggyorsabb körért.

Az Ausztrál Nagydíjon Sebastian Vettel és Charles Leclerc a 4., illetve 5. helyeken haladtak, jelentős előnnyel az utánuk következő Kevin Magnussen előtt, így lett volna lehetőség arra, hogy Leclerc egy új szett abroncsért a bokszba hajtson, és megküzdjenek a leggyorsabb körért járó 1 pontért a futam végén

A Ferrari azonban nem lépett, így Valtteri Bottas, a Mercedes pilótája a győzelme mellé a plusz 1 pontot is bezsebelte. 

Az olasz istálló csapatfőnöke, Mattia Binotto a szezonnyitó után úgy nyilatkozott, nem akartak kockáztatni, hiszen minden kerékcsere rizikót hordoz magában, és számukra a két autó 4. és 5. helye fontosabb volt. 

Az új szabállyal idén összesen 20 pont szerezhető, így Binotto elárulta, a jövőben valószínűleg komolyabban át kell gondolniuk ezt a kérdést a futamok során. 

„Elemezni fogjuk a versenyeket, és a jövőben talán felülírjuk ezt a döntést” – nyilatkozta a szakember. 

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelék „nagyon megnehezítenék” a Mercedes dolgát

Számos újítással érkezett a Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínére, Bakuba a Ferrari Forma-1-es csapata, a versenyzők pedig azt remélik, „nagyon megnehezíthetik” majd a Mercedes dolgát a bajnokság további részében.

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek