A Ferrari büntetést kapott hazai pályán

A Ferrari egy 10.000 eurós pénzbüntetést kapott, amiért Felipe Massa a piros jelzés ellenére hagyta el a bokszutcát az Olasz Nagydíj péntek reggeli szabadedzésének végén.


A Ferrari egy 10.000 eurós pénzbüntetést kapott, amiért Felipe Massa a piros jelzés ellenére hagyta el a bokszutcát az Olasz Nagydíj péntek reggeli szabadedzésének végén.

A brazil versenyző éppen rajtgyakorlatra készült a bokszutca a végén nem sokkal az első edzés leintése előtt, és éppen abban a pillanatban lépett a gázra, hogy a piros lámpa felgyulladt, ami egyértelműsíti, vége az edzésnek, nem lehet már kihajtani a pályára.

A stewardok hosszas vizsgálódás után úgy ítélték meg, hogy Massa az edzés leintése után hagyta el a bokszutca végén lévő fehér vonalat, így megsértette a sportszabályzat 31.3-as cikkelyét.

A Ferrari azért kapta a pénzbüntetést, mert túl későn engedte ki Massát, akinek már nem volt esélye időben elhagyni a bokszutcát.

„A versenyző mindent megtett azért, hogy megálljon, mikor meglátja a piros jelzést, de a csapat hibát követett el, mikor úgy engedte ki a bokszutcába, hogy már nem volt elég ideje a pályára gördülni. Előnye sem a csapatnak sem a versenyzőnek nem származott az esetből” – állt a közleményben.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Friss hírek