A Ferrari csalódottan hagyja el Németországot - F1VILÁG.HU

A Ferrari csalódottan hagyja el Németországot

HIRDETÉS

A Ferrari csalódottan nyilatkozott az Európa Nagydíjat követően, miután Felipe Massa az utolsó néhány körben bukta el a futamgyőzelmet. A brazil versenyző csapattársa, Kimi Raikkönen is jó eséllyel pályázott a dobogóra, ám a technika közbeszólt és a finn kiesett.

A Ferrari csalódottan nyilatkozott az Európa Nagydíjat követően, miután Felipe Massa az utolsó néhány körben bukta el a futamgyőzelmet. A brazil versenyző csapattársa, Kimi Raikkönen is jó eséllyel pályázott a dobogóra, ám a technika közbeszólt és a finn kiesett.

Bár Massa szinte az egész futamon vezetett, öt körrel a verseny vége előtt Alonso megelőzte az esőben, és elhappolta előle a győzelmet. A Ferrari brazil versenyzője később elmondta, küszködött autója irányíthatóságával az esőben, ezért sem tudta maga mögött tartani riválisát az utolsó körökben.

Massa azzal vigasztalja magát, hogy nyolc pontot faragott hátrányából a listavezető Hamiltonnal szemben, ám nem tudta palástolni csalódottságát, amiért nem ő nyerte meg az Európa Nagydíjat.

“Nem tudok felhőtlenül örülni a második helynek” – mondta Massa. “Egészen az utolsó szakaszig remekül mentem, míg meg nem érkezett az eső a futam végén. Ahogy feltettük az autóra az esőgumikat, hatalmas vibráció lépett fel, és megbomlott az egész gép egyensúlya. A száraz pályán el tudtam húzni Alonso elől, mert az autó kiválóan muzsikált. Szerencsés voltam, hogy a rajtnál a pályán tudtam tartani az autómat, mikor az eső miatt szinte lehetetlen volt vezetni. A végén viszont elpártolt tőlem a szerencse, de ez a versenyzés, ezt el kell fogadnom.”

“A dolog pozitív oldala, hogy sikerült faragnom hátrányomból a bajnoki pontversenyben. Még sok van hátra az idei szezonból, így magabiztosan várhatjuk a folytatást” – magyarázta Massa, aki igencsak heves szóváltásba keveredett Alonsóval a futam után. “Feldühített a dolog, de aztán elnézést kért, így nincs semmi gond.”

Massa csapattársa, Kimi Raikkönen a pole pozícióból kezdhette meg a mai futamot, azonban már az első körökben visszaesett az eső miatt, majd pedig egy technikai meghibásodás következtében feladni kényszerült a küzdelmet.

“Nagyon csalódott vagyok” – mondta Raikkönen. “Jó pozícióban voltam a verseny első felében, közvetlenül Massa és Alonso mögött. Az autóm kiválóan ment, és biztos voltam benne, hogy akár még meg is nyerhetem a futamot. Aztán hirtelen a hidraulikus rendszer meghibásodott, egyre lassabb lettem, aztán fel kellett adnom a küzdelmet.”

“Azonban ez nem azt jelenti, hogy feladom, még akkor sem, ha egy versennyel kevesebb lehetőségem van a javításra. A kettőnk (Hamilton) közötti különbség nem változott, és a soron következő hét versenyen még bármi megtörténhet. Nagyon erős az autónk, de javítanunk kell a megbízhatóságon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!