A Ferrari csapatfőnöke nem mondott le a vb-címről

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene továbbra is hisz abban, hogy az olasz istálló megnyerheti a 2016-os világbajnoki címet, és az istálló tagjait is arra ösztönzi, ne adják fel a küzdelmet.


A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene továbbra is hisz abban, hogy az olasz istálló megnyerheti a 2016-os világbajnoki címet, és az istálló tagjait is arra ösztönzi, ne adják fel a küzdelmet.

A maranellói gárda számára kiábrándítóan indult a szezon, noha új autójának nyers tempója kétségkívül sokat fejlődött tavalyhoz képest.

Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnoka Szocsiban már az első körben kiesett, miután Daniil Kvyat szó szerint kilökte őt a pályáról.

Amikor a Motorsport.com című szaklap arról kérdezte a Ferrari csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét, hogy fél-e attól, a bajnoki cím szépen lassan kicsúszik a kezük közül, a szakember így felelt: „Ha definiálnom kellene az idei bajnokságot, azt mondanám, mi nem az a fajta csapat vagyunk, mely szeret kényelmes előnnyel nyerni.”

„Mi a kihívásokat keressük, és ami történt, az része az autóversenyzésnek. Bahreinben problémánk volt a szoftverrel Sebastian esetében, Kiminek pedig a turbóval voltak gondjai Ausztráliában. De ezek nem balszerencsés helyzetek voltak, hanem emberi mulasztások.”

„De inkább legyenek ilyen problémáink most, mint a szezon későbbi részében. Viszont meg kell bizonyosodnunk arról, hogy nem fordulnak elő újra.”

„Ami a bajnokságot illeti: nem adjuk fel! És nem szeretném, ha a csapat feladná. Minden energiánkat bele kell fektetni a munkába. 17 versenyünk van még. Ha megnyerünk 12-t, ők még mindig megnyerhetnek 5-öt, mi akkor is harcban leszünk még. Komolyra fordítva a szót: nincs még vége, és nem fogjuk feladni.”

Arrivabene elismerte, a Mercedes előnye Szocsiban nagy volt, és főleg azért volt rossz látni ezt, mert a Ferrari egy továbbfejlesztett motorral, és számos aerodinamikai újítással érkezett meg a hétvégére. A csapatfőnök ennek ellenére bizakodva várja a folytatást.

„Nem hibázhatunk többet. És őszintén hiszek abban, hogy a folytatásban jobban tudunk majd teljesíteni, mint eddig. Ezt a soron következő pályák karakterisztikáját nézve mondom, illetve azokat a zsetonokat figyelembe véve, amiket elköltöttünk. Ezek Spanyolországban sokkal nagyobb segítséget jelentenek majd, mint Oroszországban.”

„De természetesen a riválisaink sem alszanak és várják, hogy utolérjük őket.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!