A Ferrari duója kemény küzdelemre számít - F1VILÁG.HU

A Ferrari duója kemény küzdelemre számít

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen ismét elmondta, nem tulajdonít különösebb jelentőséget azon híreszteléseknek, melyek szerint a Ferrari vadonatúj versenygépével nem lesz ellenfele, és könnyedén bezsebelheti második világbajnoki címét a 2008-as idényben.

Kimi Raikkönen ismét elmondta, nem tulajdonít különösebb jelentőséget azon híreszteléseknek, melyek szerint a Ferrari vadonatúj versenygépével nem lesz ellenfele, és könnyedén bezsebelheti második világbajnoki címét a 2008-as idényben.

Annak ellenére, hogy a Ferrari F2008-as kódszámmal ellátott modellje kiválóan teljesített a szezon előtti téli teszteken, a finn versenyző óvatosan nyilatkozott csapata idei esélyeiről, mert biztos benne, hogy nem lesz számukra egyszerű az idei bajnokság, még ha azt sokan így is gondolják.

Arra a kérdésre, hogy valóban közte és Hamilton között dől majd el a bajnoki cím sorsa, Raikkönen így felelt: “Nem hiszem, hogy ez így lenne, nem csak ketten leszünk harcban a végső győzelemért. A Ferrarinak és a McLarennek két különböző, ám nagyon gyors autója van, és biztos vagyok benne, hogy nagyon kemény és kiélezett lesz a két csapat közti küzdelem.”

Azonban Raikkönen és Massa egyetért abban, hogy Fernando Alonsónak nem lesz esélye a bajnoki trófea magszerzésére, miután visszatért egykori csapatához, a Renault-hoz az idei esztendőben.

Mikor arról kérdezték, kiket tart legnagyobb ellenfeleinek az idei évben, Massa így felelt: “Kimit és Hamiltont. Jobb nekünk, hogy Alonso a franciák színeit képviseli, és már nem a McLaren versenyzője, mert úgy tűnik, hogy a Renault nincs olyan szinten, mint a McLaren. Kovalainenre is oda kell figyelni, azonban most még nem merném száz százalékosan az esélyesek közé sorolni.”

A Ferrari brazil versenyzője továbbá tanácsokkal látta el újonc honfitársát, Nelsinho Piquet, aki a jövő hétvégén megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon mutatkozik majd be a Renault színeiben a Forma-1-ben.

“Úgy látom, nagyon hasonló helyzetben van, mint amiben én voltam, mikor megkezdtem pályafutásomat a Ferrari színeiben” – mondta Massa. “Akkor Schumacher volt a csapattársam, neki pedig Alonso. Azt tanácsolom, hogy próbáljon meg a lehető legközelebb kerülni hozzá, és minél többet tanulni tőle.”

A brazil versenyző meg van győződve arról, hogy a Ferrari megfelelően felkészült a téli tesztidőszak alatt, és biztos benne, hogy az olaszok esélyesek lehetnek a futamgyőzelemre Melbourne-ben.

“A Ferrari egy kiváló autót rakott össze, és megerősítette azokat a gyenge pontokat, amelyek a tavalyi évben hátráltattak minket. A téli teszteken mutatott teljesítményem alapján azt mondhatom, hogy egy olyan autóm van, amivel harcba szállhatok a győzelemért” – tette hozzá Massa.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!