A Ferrari egyelőre nem érti, mi a gond az autóval

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elmondta, egyelőre nem találtak magyarázatot arra, hogy miért maradt el a teljesítményük a várttól az F1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A téli tesztek alapján a Mercedesnél is arra számítottak, hogy az Ausztrál Nagydíjon a Ferrari fölényben lesz a többiekhez képest. Ennek ellenére az időmérőn nem tudtak harcba szállni a pole pozícióért, a versenyen pedig Max Verstappen, a Red Bull pilótája is megelőzte őket.

A Motorsport kérdésére, hogy mi az oka annak, hogy a Ferrari számára nem az elvárásaiknak megfelelően alakult a hétvége, Binotto így válaszolt: „Igazatok van, nem ez az, amit vártunk. A téli tesztek teljesen másképp alakultak.”

„A pénteki első szabadedzés óta nem találtuk az egyensúlyt az autóval, és a gumikkal is küszködtünk. Különböző beállításokat próbálgattunk a hétvége során, de azt kell mondjam, nem találtuk meg a megfelelő egyensúlyt.”

A csapatfőnök elmondta, már az időmérőn is látták, hogy a teljesítményük nem lesz ideális – ezután azonban már nem tudtak módosítani az autón – akkor viszont kihozták a lehetőségeikből a maximumot. 

„A csapat elégedetlen volt az időmérővel, és amikor a parc fermé-szabályok lépnek érvénybe, akkor ezzel kell dolgoznod tovább.”

„A teljesítményünk mutatja, hogy mi állt rendelkezésünkre az időmérőn. Nem találtuk az egyensúlyt. Nem volt tapadásunk. Hogy megfejtettük-e már ezeket a gondokat? Nem.

„Ez olyasvalami, amihez vissza kell mennünk a gyárba, elemezni kell az adatokat, és megpróbálni kideríteni, hogy mi történt” – mondta. 

 

Kapcsolódó cikkek

Vettelék „nagyon megnehezítenék” a Mercedes dolgát

Számos újítással érkezett a Forma-1-es Azeri Nagydíj helyszínére, Bakuba a Ferrari Forma-1-es csapata, a versenyzők pedig azt remélik, „nagyon megnehezíthetik” majd a Mercedes dolgát a bajnokság további részében.

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek