A Ferrari elárulta, hogy történt Räikkönen bokszutcai balesete

Fotó: Bahrain GP
A Ferrari mechanic is hit during the pit stop of Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF-71H t Formula One World Championship, Rd2, Bahrain Grand Prix, Race, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Sunday 8 April 2018. Räikkönen

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene elárulta, mi vezetett az olasz istálló bokszutcai balesetéhez a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon.

Kimi Räikkönen második kerékcseréjénél történt az incidens, amikor is nem sikerült levenni a bal hátsó kereket, és miután a Ferrari egyik szerelőjét elütötte a finn pilóta. A szakember lábtörést szenvedett, a kórházban pedig meg is operálták.

A Ferrarinál természetesen mindent megtesznek azért, hogy hasonló eset ne forduljon elő, az olasz istálló bokszutcai procedúráját pedig a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is felülvizsgálta.

Arrivabene elárulta, az egyik elektronikus eszköz nem működött megfelelően, és egy pillanatra zöldre váltott a lámpa Räikkönennek – amit hiába korrigáltak gyorsan manuálisan, megtörtént a baj.

„Olyan procedúránk van, mellyel biztosítjuk azt, hogy a verseny során a kerékcseréket a lehető legbiztonságosabban történnek” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„Ebben az esetben három tényező van. Az egyik az emberi irányítás, a másik egy mechanikus, a harmadik pedig egy elektronikus eszköz.”

„Ami Bahreinben történt, hogy volt egy helytelen kezelésünk, és a bal hátsó kereket nem olvasta megfelelően az elektronikus eszköz, ami a zöld lámpáért felel.”

Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting Sanghajban közelről is szemügyre vette a Ferrari kerékcseréit.

„Az FIA-val közösen végigmentünk a procedúrán, hogy megbizonyosodjunk arról, efféle dolog még egyszer nem ismétlődik meg” – mondta Arrivabene.

„A mi érdekünk is ez, hiszen mindenekelőtt szakembereink biztonsága a legfontosabb.”

A Ferrari csapatfőnöke említést tett Francesco Cigariniről, a sérült szerelőről is, aki most már otthonában lábadozik.

„Francesco jól van. A minap ment vissza Olaszországba, szóval minden kontroll alatt van. Csapatfőnökként minden nap beszélek vele. Most már otthon van, minden rendben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!