Verstappen vs. Ocon

A Ferrari elárulta, hogy történt Räikkönen bokszutcai balesete

Fotó: Bahrain GP
Fotó: Bahrain GP

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Maurizio Arrivabene elárulta, mi vezetett az olasz istálló bokszutcai balesetéhez a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon.

Kimi Räikkönen második kerékcseréjénél történt az incidens, amikor is nem sikerült levenni a bal hátsó kereket, és miután a Ferrari egyik szerelőjét elütötte a finn pilóta. A szakember lábtörést szenvedett, a kórházban pedig meg is operálták.

A Ferrarinál természetesen mindent megtesznek azért, hogy hasonló eset ne forduljon elő, az olasz istálló bokszutcai procedúráját pedig a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is felülvizsgálta.

Arrivabene elárulta, az egyik elektronikus eszköz nem működött megfelelően, és egy pillanatra zöldre váltott a lámpa Räikkönennek – amit hiába korrigáltak gyorsan manuálisan, megtörtént a baj.

„Olyan procedúránk van, mellyel biztosítjuk azt, hogy a verseny során a kerékcseréket a lehető legbiztonságosabban történnek” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

„Ebben az esetben három tényező van. Az egyik az emberi irányítás, a másik egy mechanikus, a harmadik pedig egy elektronikus eszköz.”

„Ami Bahreinben történt, hogy volt egy helytelen kezelésünk, és a bal hátsó kereket nem olvasta megfelelően az elektronikus eszköz, ami a zöld lámpáért felel.”

Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting Sanghajban közelről is szemügyre vette a Ferrari kerékcseréit.

„Az FIA-val közösen végigmentünk a procedúrán, hogy megbizonyosodjunk arról, efféle dolog még egyszer nem ismétlődik meg” – mondta Arrivabene.

„A mi érdekünk is ez, hiszen mindenekelőtt szakembereink biztonsága a legfontosabb.”

A Ferrari csapatfőnöke említést tett Francesco Cigariniről, a sérült szerelőről is, aki most már otthonában lábadozik.

„Francesco jól van. A minap ment vissza Olaszországba, szóval minden kontroll alatt van. Csapatfőnökként minden nap beszélek vele. Most már otthon van, minden rendben.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek