Verstappen vs. Ocon

A Ferrari elárulta, mi lesz Leclerc legfőbb feladata jövőre

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Maurizio Arrivabene csapatfőnök szerint kiváló párost alkot majd jövőre a Ferrarinál Sebastian Vettel és Charles Leclerc.

Maurizio Arrivabene csapatfőnök szerint kiváló párost alkot majd jövőre a Ferrarinál Sebastian Vettel és Charles Leclerc.

Leclerc a Sauberhez távozó Kimi Räikkönen helyét veszi át a patinás istállónál, Arrivabene szerint pedig legfőbb dolga a tapasztalatszerzés lesz majd, melyre „nyomás nélkül” fókuszálhat majd.

„Charles 2016 óta ismeri őt, amikor aláírta az első szerződését, és láttuk, hogy egy nagyszerű tehetséggel megáldott srác, ahogy azt később bizonyította is az idény során” – mondta Arrivabene, amikor a Ferrari új versenyzőjéről kérdezték.

„Jövőre az lesz a célja, hogy tapasztalatot gyűjtsön. Ez a legfontosabb: el kell kerülnie, hogy a fejébe szálljon a dicsőség, és tanulnia kell Sebtől.”

„El kell sajátítania a trükköket, olyannak kell lennie, mint egy szivacs. És ebben egy olyan tapasztalt versenyző lesz a segítségére, mint Sebastian.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek