Verstappen vs. Ocon

A Ferrari elismerte, visszaesett riválisaihoz képest

A Ferrari Forma-1-es csapatának főtervező-helyettese, Simone Resta bevallotta, a maranellói gárda bizony területet veszített legfőbb riválisaival szemben.


A Ferrari Forma-1-es csapatának főtervező-helyettese, Simone Resta bevallotta, a maranellói gárda bizony területet veszített legfőbb riválisaival szemben.

Az olasz istálló kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso Belgiumban és Olaszországban is másodikként ért célba, a Szingapúri Nagydíj pénteki szabadedzésein azonban a Ferrari autói szemmel láthatóan küszködtek.

Alonso az edzésnap után úgy nyilatkozott, a nagy leszorítóerőt igénylő pályákon nem változott a helyzet, továbbra is hátrányban vannak ellenfeleikkel szemben.

A spanyol véleményét osztja a gárda főtervező-helyettese, Simone Resta is, aki azonban úgy véli, egyelőre még nem sikerült kihozniuk a legtöbbet az F138-as versenygépekből.

„Fernandónak igaza van. Számítottunk arra, hogy a Mercedes és a Lotus visszavág, és ez így is lett. Illetve a McLaren is egy kicsit jobb lett”
– mondta a szakember az AUTOSPORT-nak.

„A lemaradásunk egy kicsit nagyobb, mint korábban, összehasonlítva a Magyarországon és Németországban látottakkal. De úgy véljük, még nem hoztuk ki a legtöbbet az autóból, és még dolgoznunk kell a beállításokon, illetve a gumikon szombaton, hogy megtaláljuk a megfelelő beállításokat.”

A Ferrari néhány újítással érkezett meg Szingapúrba, így egy új első szárny, valamint egy módosított diffúzor is felkerült a versenygépekre.

Alonso a szuperlágy keverékekkel, egy rövidebb etapon próbálta ki az új első szárnyat, míg egy hosszabb etapon, a közepes keverékű gumikon dolgozott a régebbi specifikációval.

„Ki kell elemeznünk az adatokat, hogy lássuk, ezek a változtatások pozitívak-e, vagy sem”
– magyarázta Resta.

„Van egy új első szárnyunk, változtattunk a padlólemezen is, illetve vannak további kisebb újítások.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek