A Ferrari elnöke megnyugtatta Massát - F1VILÁG.HU

A Ferrari elnöke megnyugtatta Massát

HIRDETÉS

Luca di Montezemolo tisztázta korábbi kijelentését, és megnyugtatta brazil versenyzőjét, Felipe Massát, hogy nem lesz állandó másodikszámú versenyző a csapatnál.


Luca di Montezemolo tisztázta korábbi kijelentését, és megnyugtatta brazil versenyzőjét, Felipe Massát, hogy nem lesz állandó másodikszámú versenyző a csapatnál.

A Ferrari elnöke mindezt azok után mondta, hogy a múlt héten az olasz médiának kijelentette: elvárja Massától, hogy mindenben támogassa csapattársát, Fernando Alonsót a szezon hátralévő részében, hogy a spanyolnak minden esélye meglegyen a vb-cím megszerzésére.

Di Montezemolo azonban tisztázta magát, és a Ferrari weboldalán közzétett nyilatkozatában megerősítette, hogy mindkét versenyzőjük azonos feltételekkel, ugyanolyan esélyekkel kezdheti majd meg a következő idényt a Forma-1-ben.

„Felipe jelenleg, és a jövőben is egy elsőszámú versenyzője lesz a Ferrarinak” – mondta az elnök. „Éppen ezért egy elsőszámú pilótához méltó teljesítményt várok el tőle – mind az idei szezon hátralévő részében, mind pedig más gumikon a következő idényben.”

„Fontos lesz, hogy győzelmeket szerezzen nekünk a következő idényben, illetve értékes pontokat csenjen el riválisainktól az idei szezon hátralévő részében (mellyel javítja esélyeinket a vb-címért vívott küzdelemben.”

Az olasz szakember egyébként nyilván nem véletlenül mára időzítette nyilatkozatát, ugyanis Massa a Sport Bild magazinnak kijelentette: nem fogja tűrni, hogy úgy bánjanak vele, mint anno Rubens Barrichellóval, aki állandó másodhegedűs volt Michael Schumacher mellett.

„Biztosan nem leszek a Ferrari második Rubens Barrichellója” – jelentette ki a brazil, akinek már csak matematikai esélye van az idei bajnoki cím megszerzésére.

„Ha ez megtörténik, akkor abbahagyom. Nem fogok úgy versenyezni, hogy a második hely a maximum, ami engedélyezett számomra, hiszen azért vagyok a sportban, hogy győzelmeket arassak, és harcba szálljak a bajnoki címért.”

Di Montezemolo szintén nem véletlenül tett megjegyzést a jövő évi „más” gumikról, hiszen Massa azt is elmondta a német magazinnak, hogy nem felejtett el vezetni, csupán azért esett vissza a teljesítménye, mert nem fekszenek neki a Bridgestone idei abroncsai.

Hirdetés

„Fernando természetesen egy kiváló versenyző, de semmivel sem jobb, mint a korábbi csapattársaim voltak” – magyarázta a brazil pilóta, aki Schumacher, és Kimi Raikkönen mellett is bizonyított már.

„Arról van szó, hogy én nem vagyok olyan jó, mint szoktam. Komoly problémáim vannak a gumikkal. Az én vezetési stílusomhoz még a lágy keverékek is túlságosan kemények. És azt gondolom, hogy ezzel nem vagyok egyedül.”

„Nem hiszem, hogy Michael Schumacher is elfelejtette volna, hogy miként kell vezetni” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!