A Ferrari felgyorsítja az F10 fejlesztését

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali kijelentette, hogy nem ülhetnek a babérjaikon, és minél előbb reagálniuk kell a történtekre, miután esélyük sem volt harcba szállni ellenfeleikkel a Török Nagydíj szombati időmérőjén.


A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali kijelentette, hogy nem ülhetnek a babérjaikon, és minél előbb reagálniuk kell a történtekre, miután esélyük sem volt harcba szállni ellenfeleikkel a Török Nagydíj szombati időmérőjén.

Az olasz alakulat története 800. forma-1-es versenyére készül Isztambulban, azonban pilótái csak a középmezőnyből rajtolhatnak.

Felipe Massa a nyolcadik, míg csapattársa, Fernando Alonso csak a tizenkettedik helyről rajtolhat, miután már az időmérő második etapjában búcsúzni kényszerült.

„Egyértelmű, hogy nem ilyen pozíciókból akartunk nekivágni 800. nagydíjunknak, azonban őszintének kell lennünk, és be kell ismernünk, hogy a mai teljesítményünk messze alulmúlta várakozásainkat, így borzasztóan csalódottak vagyunk” – mondta Domenicali a riportereknek Isztambulban.

„Azonnali reakcióra van szükségünk, már a holnapi versenytől kezdve, amikor mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsük. Aztán pedig fel kell gyorsítanunk az autónk fejlesztését, hogy minden típusú pályán versenyképes legyen.”

„Felipe mindent kihozott az autóból és a gumikból a mai napon. Fernando számára nem volt tökéletes a Q2, és végül nem sikerült bejutnia a második körbe az időmérőn. Mikor ilyen szoros a mezőny, hajszálon múlhat, hogy bekerülsz, vagy pedig idő előtt kiesel.”

Massa, aki az elmúlt öt évben háromszor győzedelmeskedett az Isztambul Parkban, szintén úgy gondolja, hogy csapatának más sebességi fokozatba kell kapcsolnia, és mindent el kell követnie annak érdekében, hogy megoldást találjon problémáira, hogy jobban teljesíthessen.

„Lassabbak voltunk, mint fő riválisaink, így nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy ismét harcba szállhassunk a legjobb pozíciókért” – mondta a brazil. „Bár nagyon szeretek ezen a pályán vezetni, ma mégsem tudtam előrébb végezni, mint a nyolcadik pozíció.”

„Sem a csapat, sem jómagam nem lehetünk elégedettek a látottakkal, azonban higgadtan kell reagálnunk a történtekre, ki kell elemeznünk a dolgokat, hogy megtudjuk, mi a probléma oka. Most pedig már a holnapi versenyre kell koncentrálnunk: kemény lesz, de ahogy mindig, most is megpróbáljuk a legjobb tudásunkat adni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!