A Ferrari-főnök még hisz a vb-címben

Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc, Ferrari
A Ferrari ügyvezetője, Louis Camilleri a kiábrándító idénykezdet ellenére még bízik abban, a patinás olasz istálló 2019-ben megnyerheti a Forma-1-es világbajnoki címet.

Az olaszok a remekül sikerült előszezon után magabiztosan várták az új idényt, autójuk ugyanis a barcelonai teszteken igazán versenyképesnek mutatkozott.

A győzelem viszont mégsem jött össze a Ferrarinak a szezon első versenyein, mi több, a Mercedes sorozatban négy kettős győzelmet szerzett, így a maranellóiak már most komoly hátrányban vannak az összetett pontversenyben.

A 74 pontos lemaradás ellenére a Ferrari vezérkara még bízik abban, fordítani tudnak helyzetükön. Louis Camilleri, a Scuderia ügyvezetője elismerte, eddig „várakozásaikon alul teljesítettek”, de továbbra is „bizakodó”.

„Megvan minden szükséges összetevő és forrás ahhoz, hogy esélyesek legyünk a világbajnokság megnyerésére” – mondta a szakember.

„Van két nagyszerű versenyzőnk, és egy nagyszerű csapatfőnökünk. Egységesek, eltökéltek és tehetségesek vagyunk, egy olyan csapat, mely a maximumot fogja nyújtani azért, hogy végre elérjük céljainkat.”

A Ferrari gőzerővel dolgozik idei autójának fejlesztésén: a hétvégi Spanyol Nagydíjon az aerodinamikai újítások mellett egy új motort is bevet majd, mely az eredeti tervek szerint csak Kanadában debütált volna.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!