A Ferrari is beindította 2019-es autóját

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Nemcsak a McLaren, hanem a Ferrari Forma-1-es csapata is beindította nemrég 2019-es versenyautóját – az olasz istálló azonban még gőzerővel dolgozik új betontorpedóján.

Nemcsak a McLaren, hanem a Ferrari Forma-1-es csapata is beindította nemrég 2019-es versenyautóját – az olasz istálló azonban még gőzerővel dolgozik új betontorpedóján.

A Ferrari új autója egyelőre a 670-es kódnéven fut a maranellói gyárban, nemrég pedig beépítették a kasztniba a továbbfejlesztett V6-os erőforrást.

A motort természetesen be is indították, információink szerint pedig minden simán ment – a rendszerellenőrzések kiválóan sikerültek.

Ahhoz persze még el kell telnie néhány hétnek, mire teljesen összeáll a Ferrari 2019-es autója: a csapat folyamatosan dolgozik az új modellen, az aerodinamikai alkatrészek tervezése és gyártása pedig jelenleg is zajlik.

A Ferrari új autóját hivatalosan február 15-én mutatják be a nagyközönségnek, az előszezoni tesztek pedig február 18-án kezdődnek meg. Az évadnyitó Ausztrál Nagydíjig pedig várhatóan jelentősen átalakul majd a február közepén bemutatásra kerülő modell.

Az F1-es autóbemutatókról az F1VILÁG.HU élő közvetítések formájában számol majd be, weboldalunkon és Facebook-oldalunkon pedig riportfilmeket és képgalériákat is láthatnak olvasóink.

 

Kapcsolódó cikkek

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek