A Ferrari is fontolgatta a bokszutcából indulást - F1VILÁG.HU

A Ferrari is fontolgatta a bokszutcából indulást

HIRDETÉS

Fernando Alonso elárulta, hogy a Ferrari komolyan fontolgatta, hogy motort cserél autójában és a bokszutcából kezdi meg a hétvégi Amerikai Nagydíjat.


Fernando Alonso elárulta, hogy a Ferrari komolyan fontolgatta, hogy motort cserél autójában és a bokszutcából kezdi meg a hétvégi Amerikai Nagydíjat.

Az idei évben a versenyzők öt motort használhatnak a teljes szezonban, aki pedig egy hatodikat is hadrendbe állít, büntetést kap, ahogy azt ezen a hétvégén Sebastian Vettel és a Red Bull érezheti, miután az energiaital-gyárosok úgy döntöttek, hogy egy új Renault egységet vetnek be az utolsó három megmérettetésre.

Alonso elmondta, hogy a Ferrari is hasonló helyzetben van, azonban talán ki tudja húzni az idei évet úgy, hogy régebbi egységeibe még több kilométert beletesz.

„Néhány tized hátrányban vagyunk a motorfronton, mert a monzai motorhiba után visszavettük az erőforrás teljesítményét, biztonsági megfontolásból” – mondta a spanyol pilóta.

„A múlt héten beszéltünk arról, hogy bevetjük a hatodik egységet, és a bokszutcából indulunk, ahogy a Red Bull csinálja, de az is felmerült, hogy egy nagyon régi motort fogunk használni, kicsivel kevesebb motorerővel, de így nem kell majd helyezéseket javítani.”

„Végül a második opciót választottuk, így vélhetően egy pici lemaradásban leszünk a motorerő terén.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte kihúzzák-e az öt motorral az utolsó három versenyt, Alonso így felelt: „Mindent megteszünk, hogy ne kelljen egy hatodik motort is bevetnünk.”

„Ha ez sikerül itt és Brazíliában, akkor nem szabad büntetést kapnunk a szezonzárón Abu Dhabiban, hiszen ott dupla pontokat osztanak. Van egy jobb motorunk még, azt fogjuk az autóba tenni Abu Dhabiban, szóval így próbáljuk menedzselni a helyzetet.”

„Azt gondolom, hogy rendben leszünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!